Zgjedhimi i foljes summarize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes summarize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes summarize në kohën e tashme

Present Tense

 • I summarize
 • you summarize
 • he|she|it summarizes
 • we summarize
 • you summarize
 • they summarize

Present Continuous

 • I am summarizing
 • you are summarizing
 • he|she|it is summarizing
 • we are summarizing
 • you are summarizing
 • they are summarizing

Present Perfect

 • I have summarized
 • you have summarized
 • he|she|it has summarized
 • we have summarized
 • you have summarized
 • they have summarized

Present Perfect Continuous

 • I have been summarizing
 • you have been summarizing
 • he|she|it has been summarizing
 • we have been summarizing
 • you have been summarizing
 • they have been summarizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes summarize në kohët e shkuara

Simple past

 • I summarized
 • you summarized
 • he|she|it summarized
 • we summarized
 • you summarized
 • they summarized

Past continuous

 • I was summarizing
 • you were summarizing
 • he|she|it was summarizing
 • we were summarizing
 • you were summarizing
 • they were summarizing

Past perfect

 • I had summarized
 • you had summarized
 • he|she|it had summarized
 • we had summarized
 • you had summarized
 • they had summarized

Past perfect continuous

 • I had been summarizing
 • you had been summarizing
 • he|she|it had been summarizing
 • we had been summarizing
 • you had been summarizing
 • they had been summarizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes summarize në kohët e ardhshme

Future

 • I will summarize
 • you will summarize
 • he|she|it will summarize
 • we will summarize
 • you will summarize
 • they will summarize

Future continuous

 • I will be summarizing
 • you will be summarizing
 • he|she|it will be summarizing
 • we will be summarizing
 • you will be summarizing
 • they will be summarizing

Future perfect

 • I will have summarized
 • you will have summarized
 • he|she|it will have summarized
 • we will have summarized
 • you will have summarized
 • they will have summarized

Future perfect continuous

 • I will have been summarizing
 • you will have been summarizing
 • he|she|it will have been summarizing
 • we will have been summarizing
 • you will have been summarizing
 • they will have been summarizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen summarize

Present participle

 • summarizing

Past participle

 • summarized

Perfect Participle

 • having summarized

Imperative në anglisht, për foljen summarize

Imperative

 • summarize
 • let's summarize
 • summarize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: champion drab salt scumble stump sulphate summarise summer superadd televise upchange