Zgjedhimi i foljes station në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes station në anglisht.

Zgjedhimi e foljes station në kohën e tashme

Present Tense

 • I station
 • you station
 • he|she|it stations
 • we station
 • you station
 • they station

Present Continuous

 • I am stationing
 • you are stationing
 • he|she|it is stationing
 • we are stationing
 • you are stationing
 • they are stationing

Present Perfect

 • I have stationed
 • you have stationed
 • he|she|it has stationed
 • we have stationed
 • you have stationed
 • they have stationed

Present Perfect Continuous

 • I have been stationing
 • you have been stationing
 • he|she|it has been stationing
 • we have been stationing
 • you have been stationing
 • they have been stationing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes station në kohët e shkuara

Simple past

 • I stationed
 • you stationed
 • he|she|it stationed
 • we stationed
 • you stationed
 • they stationed

Past continuous

 • I was stationing
 • you were stationing
 • he|she|it was stationing
 • we were stationing
 • you were stationing
 • they were stationing

Past perfect

 • I had stationed
 • you had stationed
 • he|she|it had stationed
 • we had stationed
 • you had stationed
 • they had stationed

Past perfect continuous

 • I had been stationing
 • you had been stationing
 • he|she|it had been stationing
 • we had been stationing
 • you had been stationing
 • they had been stationing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes station në kohët e ardhshme

Future

 • I will station
 • you will station
 • he|she|it will station
 • we will station
 • you will station
 • they will station

Future continuous

 • I will be stationing
 • you will be stationing
 • he|she|it will be stationing
 • we will be stationing
 • you will be stationing
 • they will be stationing

Future perfect

 • I will have stationed
 • you will have stationed
 • he|she|it will have stationed
 • we will have stationed
 • you will have stationed
 • they will have stationed

Future perfect continuous

 • I will have been stationing
 • you will have been stationing
 • he|she|it will have been stationing
 • we will have been stationing
 • you will have been stationing
 • they will have been stationing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen station

Present participle

 • stationing

Past participle

 • stationed

Perfect Participle

 • having stationed

Imperative në anglisht, për foljen station

Imperative

 • station
 • let's station
 • station

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bur disencumber resuscitate roneo spot-weld stargaze statement staunch steel summarise twill