Zgjedhimi i foljes landscape në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes landscape në anglisht.

Zgjedhimi e foljes landscape në kohën e tashme

Present Tense

 • I landscape
 • you landscape
 • he|she|it landscapes
 • we landscape
 • you landscape
 • they landscape

Present Continuous

 • I am landscaping
 • you are landscaping
 • he|she|it is landscaping
 • we are landscaping
 • you are landscaping
 • they are landscaping

Present Perfect

 • I have landscaped
 • you have landscaped
 • he|she|it has landscaped
 • we have landscaped
 • you have landscaped
 • they have landscaped

Present Perfect Continuous

 • I have been landscaping
 • you have been landscaping
 • he|she|it has been landscaping
 • we have been landscaping
 • you have been landscaping
 • they have been landscaping

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes landscape në kohët e shkuara

Simple past

 • I landscaped
 • you landscaped
 • he|she|it landscaped
 • we landscaped
 • you landscaped
 • they landscaped

Past continuous

 • I was landscaping
 • you were landscaping
 • he|she|it was landscaping
 • we were landscaping
 • you were landscaping
 • they were landscaping

Past perfect

 • I had landscaped
 • you had landscaped
 • he|she|it had landscaped
 • we had landscaped
 • you had landscaped
 • they had landscaped

Past perfect continuous

 • I had been landscaping
 • you had been landscaping
 • he|she|it had been landscaping
 • we had been landscaping
 • you had been landscaping
 • they had been landscaping

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes landscape në kohët e ardhshme

Future

 • I will landscape
 • you will landscape
 • he|she|it will landscape
 • we will landscape
 • you will landscape
 • they will landscape

Future continuous

 • I will be landscaping
 • you will be landscaping
 • he|she|it will be landscaping
 • we will be landscaping
 • you will be landscaping
 • they will be landscaping

Future perfect

 • I will have landscaped
 • you will have landscaped
 • he|she|it will have landscaped
 • we will have landscaped
 • you will have landscaped
 • they will have landscaped

Future perfect continuous

 • I will have been landscaping
 • you will have been landscaping
 • he|she|it will have been landscaping
 • we will have been landscaping
 • you will have been landscaping
 • they will have been landscaping

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen landscape

Present participle

 • landscaping

Past participle

 • landscaped

Perfect Participle

 • having landscaped

Imperative në anglisht, për foljen landscape

Imperative

 • landscape
 • let's landscape
 • landscape

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: gin gudgeon ken lame land languish larrup maladminister ostracise pressurise symmetrize