Zgjedhimi i foljes pressurise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes pressurise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes pressurise në kohën e tashme

Present Tense

 • I pressurise
 • you pressurise
 • he|she|it pressurises
 • we pressurise
 • you pressurise
 • they pressurise

Present Continuous

 • I am pressurising
 • you are pressurising
 • he|she|it is pressurising
 • we are pressurising
 • you are pressurising
 • they are pressurising

Present Perfect

 • I have pressurised
 • you have pressurised
 • he|she|it has pressurised
 • we have pressurised
 • you have pressurised
 • they have pressurised

Present Perfect Continuous

 • I have been pressurising
 • you have been pressurising
 • he|she|it has been pressurising
 • we have been pressurising
 • you have been pressurising
 • they have been pressurising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes pressurise në kohët e shkuara

Simple past

 • I pressurised
 • you pressurised
 • he|she|it pressurised
 • we pressurised
 • you pressurised
 • they pressurised

Past continuous

 • I was pressurising
 • you were pressurising
 • he|she|it was pressurising
 • we were pressurising
 • you were pressurising
 • they were pressurising

Past perfect

 • I had pressurised
 • you had pressurised
 • he|she|it had pressurised
 • we had pressurised
 • you had pressurised
 • they had pressurised

Past perfect continuous

 • I had been pressurising
 • you had been pressurising
 • he|she|it had been pressurising
 • we had been pressurising
 • you had been pressurising
 • they had been pressurising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes pressurise në kohët e ardhshme

Future

 • I will pressurise
 • you will pressurise
 • he|she|it will pressurise
 • we will pressurise
 • you will pressurise
 • they will pressurise

Future continuous

 • I will be pressurising
 • you will be pressurising
 • he|she|it will be pressurising
 • we will be pressurising
 • you will be pressurising
 • they will be pressurising

Future perfect

 • I will have pressurised
 • you will have pressurised
 • he|she|it will have pressurised
 • we will have pressurised
 • you will have pressurised
 • they will have pressurised

Future perfect continuous

 • I will have been pressurising
 • you will have been pressurising
 • he|she|it will have been pressurising
 • we will have been pressurising
 • you will have been pressurising
 • they will have been pressurising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen pressurise

Present participle

 • pressurising

Past participle

 • pressurised

Perfect Participle

 • having pressurised

Imperative në anglisht, për foljen pressurise

Imperative

 • pressurise
 • let's pressurise
 • pressurise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: biff mitch natter practice preside pressure-cook pressurize prevail rabble revive snipe