Zgjedhimi i foljes lame në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes lame në anglisht.

Zgjedhimi e foljes lame në kohën e tashme

Present Tense

 • I lame
 • you lame
 • he|she|it lames
 • we lame
 • you lame
 • they lame

Present Continuous

 • I am laming
 • you are laming
 • he|she|it is laming
 • we are laming
 • you are laming
 • they are laming

Present Perfect

 • I have lamed
 • you have lamed
 • he|she|it has lamed
 • we have lamed
 • you have lamed
 • they have lamed

Present Perfect Continuous

 • I have been laming
 • you have been laming
 • he|she|it has been laming
 • we have been laming
 • you have been laming
 • they have been laming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes lame në kohët e shkuara

Simple past

 • I lamed
 • you lamed
 • he|she|it lamed
 • we lamed
 • you lamed
 • they lamed

Past continuous

 • I was laming
 • you were laming
 • he|she|it was laming
 • we were laming
 • you were laming
 • they were laming

Past perfect

 • I had lamed
 • you had lamed
 • he|she|it had lamed
 • we had lamed
 • you had lamed
 • they had lamed

Past perfect continuous

 • I had been laming
 • you had been laming
 • he|she|it had been laming
 • we had been laming
 • you had been laming
 • they had been laming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes lame në kohët e ardhshme

Future

 • I will lame
 • you will lame
 • he|she|it will lame
 • we will lame
 • you will lame
 • they will lame

Future continuous

 • I will be laming
 • you will be laming
 • he|she|it will be laming
 • we will be laming
 • you will be laming
 • they will be laming

Future perfect

 • I will have lamed
 • you will have lamed
 • he|she|it will have lamed
 • we will have lamed
 • you will have lamed
 • they will have lamed

Future perfect continuous

 • I will have been laming
 • you will have been laming
 • he|she|it will have been laming
 • we will have been laming
 • you will have been laming
 • they will have been laming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen lame

Present participle

 • laming

Past participle

 • lamed

Perfect Participle

 • having lamed

Imperative në anglisht, për foljen lame

Imperative

 • lame
 • let's lame
 • lame

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: gift-wrap grudge keck laik lambaste lament lapidate mail originate preside swound