Zgjedhimi i foljes dramatize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes dramatize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes dramatize në kohën e tashme

Present Tense

 • I dramatize
 • you dramatize
 • he|she|it dramatizes
 • we dramatize
 • you dramatize
 • they dramatize

Present Continuous

 • I am dramatizing
 • you are dramatizing
 • he|she|it is dramatizing
 • we are dramatizing
 • you are dramatizing
 • they are dramatizing

Present Perfect

 • I have dramatized
 • you have dramatized
 • he|she|it has dramatized
 • we have dramatized
 • you have dramatized
 • they have dramatized

Present Perfect Continuous

 • I have been dramatizing
 • you have been dramatizing
 • he|she|it has been dramatizing
 • we have been dramatizing
 • you have been dramatizing
 • they have been dramatizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes dramatize në kohët e shkuara

Simple past

 • I dramatized
 • you dramatized
 • he|she|it dramatized
 • we dramatized
 • you dramatized
 • they dramatized

Past continuous

 • I was dramatizing
 • you were dramatizing
 • he|she|it was dramatizing
 • we were dramatizing
 • you were dramatizing
 • they were dramatizing

Past perfect

 • I had dramatized
 • you had dramatized
 • he|she|it had dramatized
 • we had dramatized
 • you had dramatized
 • they had dramatized

Past perfect continuous

 • I had been dramatizing
 • you had been dramatizing
 • he|she|it had been dramatizing
 • we had been dramatizing
 • you had been dramatizing
 • they had been dramatizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes dramatize në kohët e ardhshme

Future

 • I will dramatize
 • you will dramatize
 • he|she|it will dramatize
 • we will dramatize
 • you will dramatize
 • they will dramatize

Future continuous

 • I will be dramatizing
 • you will be dramatizing
 • he|she|it will be dramatizing
 • we will be dramatizing
 • you will be dramatizing
 • they will be dramatizing

Future perfect

 • I will have dramatized
 • you will have dramatized
 • he|she|it will have dramatized
 • we will have dramatized
 • you will have dramatized
 • they will have dramatized

Future perfect continuous

 • I will have been dramatizing
 • you will have been dramatizing
 • he|she|it will have been dramatizing
 • we will have been dramatizing
 • you will have been dramatizing
 • they will have been dramatizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen dramatize

Present participle

 • dramatizing

Past participle

 • dramatized

Perfect Participle

 • having dramatized

Imperative në anglisht, për foljen dramatize

Imperative

 • dramatize
 • let's dramatize
 • dramatize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: contaminate craft dizzy draft dramatise drape drench endorse forage hyphenate prewash sliver