Zgjedhimi i foljes endorse në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes endorse në anglisht.

Zgjedhimi e foljes endorse në kohën e tashme

Present Tense

 • I endorse
 • you endorse
 • he|she|it endorses
 • we endorse
 • you endorse
 • they endorse

Present Continuous

 • I am endorsing
 • you are endorsing
 • he|she|it is endorsing
 • we are endorsing
 • you are endorsing
 • they are endorsing

Present Perfect

 • I have endorsed
 • you have endorsed
 • he|she|it has endorsed
 • we have endorsed
 • you have endorsed
 • they have endorsed

Present Perfect Continuous

 • I have been endorsing
 • you have been endorsing
 • he|she|it has been endorsing
 • we have been endorsing
 • you have been endorsing
 • they have been endorsing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes endorse në kohët e shkuara

Simple past

 • I endorsed
 • you endorsed
 • he|she|it endorsed
 • we endorsed
 • you endorsed
 • they endorsed

Past continuous

 • I was endorsing
 • you were endorsing
 • he|she|it was endorsing
 • we were endorsing
 • you were endorsing
 • they were endorsing

Past perfect

 • I had endorsed
 • you had endorsed
 • he|she|it had endorsed
 • we had endorsed
 • you had endorsed
 • they had endorsed

Past perfect continuous

 • I had been endorsing
 • you had been endorsing
 • he|she|it had been endorsing
 • we had been endorsing
 • you had been endorsing
 • they had been endorsing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes endorse në kohët e ardhshme

Future

 • I will endorse
 • you will endorse
 • he|she|it will endorse
 • we will endorse
 • you will endorse
 • they will endorse

Future continuous

 • I will be endorsing
 • you will be endorsing
 • he|she|it will be endorsing
 • we will be endorsing
 • you will be endorsing
 • they will be endorsing

Future perfect

 • I will have endorsed
 • you will have endorsed
 • he|she|it will have endorsed
 • we will have endorsed
 • you will have endorsed
 • they will have endorsed

Future perfect continuous

 • I will have been endorsing
 • you will have been endorsing
 • he|she|it will have been endorsing
 • we will have been endorsing
 • you will have been endorsing
 • they will have been endorsing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen endorse

Present participle

 • endorsing

Past participle

 • endorsed

Perfect Participle

 • having endorsed

Imperative në anglisht, për foljen endorse

Imperative

 • endorse
 • let's endorse
 • endorse

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: crossquestion decelerate elude encumber endeavour endow enfold expedite gawp insinuate raft spoil