Zgjedhimi i foljes dissertate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes dissertate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes dissertate në kohën e tashme

Present Tense

 • I dissertate
 • you dissertate
 • he|she|it dissertates
 • we dissertate
 • you dissertate
 • they dissertate

Present Continuous

 • I am dissertating
 • you are dissertating
 • he|she|it is dissertating
 • we are dissertating
 • you are dissertating
 • they are dissertating

Present Perfect

 • I have dissertated
 • you have dissertated
 • he|she|it has dissertated
 • we have dissertated
 • you have dissertated
 • they have dissertated

Present Perfect Continuous

 • I have been dissertating
 • you have been dissertating
 • he|she|it has been dissertating
 • we have been dissertating
 • you have been dissertating
 • they have been dissertating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes dissertate në kohët e shkuara

Simple past

 • I dissertated
 • you dissertated
 • he|she|it dissertated
 • we dissertated
 • you dissertated
 • they dissertated

Past continuous

 • I was dissertating
 • you were dissertating
 • he|she|it was dissertating
 • we were dissertating
 • you were dissertating
 • they were dissertating

Past perfect

 • I had dissertated
 • you had dissertated
 • he|she|it had dissertated
 • we had dissertated
 • you had dissertated
 • they had dissertated

Past perfect continuous

 • I had been dissertating
 • you had been dissertating
 • he|she|it had been dissertating
 • we had been dissertating
 • you had been dissertating
 • they had been dissertating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes dissertate në kohët e ardhshme

Future

 • I will dissertate
 • you will dissertate
 • he|she|it will dissertate
 • we will dissertate
 • you will dissertate
 • they will dissertate

Future continuous

 • I will be dissertating
 • you will be dissertating
 • he|she|it will be dissertating
 • we will be dissertating
 • you will be dissertating
 • they will be dissertating

Future perfect

 • I will have dissertated
 • you will have dissertated
 • he|she|it will have dissertated
 • we will have dissertated
 • you will have dissertated
 • they will have dissertated

Future perfect continuous

 • I will have been dissertating
 • you will have been dissertating
 • he|she|it will have been dissertating
 • we will have been dissertating
 • you will have been dissertating
 • they will have been dissertating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen dissertate

Present participle

 • dissertating

Past participle

 • dissertated

Perfect Participle

 • having dissertated

Imperative në anglisht, për foljen dissertate

Imperative

 • dissertate
 • let's dissertate
 • dissertate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: communicate contextualize disentwine diss dissent disserve distance edify firm hinder post-date siege