Zgjedhimi i foljes hinder në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes hinder në anglisht.

Zgjedhimi e foljes hinder në kohën e tashme

Present Tense

 • I hinder
 • you hinder
 • he|she|it hinders
 • we hinder
 • you hinder
 • they hinder

Present Continuous

 • I am hindering
 • you are hindering
 • he|she|it is hindering
 • we are hindering
 • you are hindering
 • they are hindering

Present Perfect

 • I have hindered
 • you have hindered
 • he|she|it has hindered
 • we have hindered
 • you have hindered
 • they have hindered

Present Perfect Continuous

 • I have been hindering
 • you have been hindering
 • he|she|it has been hindering
 • we have been hindering
 • you have been hindering
 • they have been hindering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes hinder në kohët e shkuara

Simple past

 • I hindered
 • you hindered
 • he|she|it hindered
 • we hindered
 • you hindered
 • they hindered

Past continuous

 • I was hindering
 • you were hindering
 • he|she|it was hindering
 • we were hindering
 • you were hindering
 • they were hindering

Past perfect

 • I had hindered
 • you had hindered
 • he|she|it had hindered
 • we had hindered
 • you had hindered
 • they had hindered

Past perfect continuous

 • I had been hindering
 • you had been hindering
 • he|she|it had been hindering
 • we had been hindering
 • you had been hindering
 • they had been hindering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes hinder në kohët e ardhshme

Future

 • I will hinder
 • you will hinder
 • he|she|it will hinder
 • we will hinder
 • you will hinder
 • they will hinder

Future continuous

 • I will be hindering
 • you will be hindering
 • he|she|it will be hindering
 • we will be hindering
 • you will be hindering
 • they will be hindering

Future perfect

 • I will have hindered
 • you will have hindered
 • he|she|it will have hindered
 • we will have hindered
 • you will have hindered
 • they will have hindered

Future perfect continuous

 • I will have been hindering
 • you will have been hindering
 • he|she|it will have been hindering
 • we will have been hindering
 • you will have been hindering
 • they will have been hindering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen hinder

Present participle

 • hindering

Past participle

 • hindered

Perfect Participle

 • having hindered

Imperative në anglisht, për foljen hinder

Imperative

 • hinder
 • let's hinder
 • hinder

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: escheat extoll harrumph highlight hilt hinge hive impoverish lever outdo skyjack valet