Zgjedhimi i foljes edify në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes edify në anglisht.

Zgjedhimi e foljes edify në kohën e tashme

Present Tense

 • I edify
 • you edify
 • he|she|it edifies
 • we edify
 • you edify
 • they edify

Present Continuous

 • I am edifying
 • you are edifying
 • he|she|it is edifying
 • we are edifying
 • you are edifying
 • they are edifying

Present Perfect

 • I have edified
 • you have edified
 • he|she|it has edified
 • we have edified
 • you have edified
 • they have edified

Present Perfect Continuous

 • I have been edifying
 • you have been edifying
 • he|she|it has been edifying
 • we have been edifying
 • you have been edifying
 • they have been edifying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes edify në kohët e shkuara

Simple past

 • I edified
 • you edified
 • he|she|it edified
 • we edified
 • you edified
 • they edified

Past continuous

 • I was edifying
 • you were edifying
 • he|she|it was edifying
 • we were edifying
 • you were edifying
 • they were edifying

Past perfect

 • I had edified
 • you had edified
 • he|she|it had edified
 • we had edified
 • you had edified
 • they had edified

Past perfect continuous

 • I had been edifying
 • you had been edifying
 • he|she|it had been edifying
 • we had been edifying
 • you had been edifying
 • they had been edifying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes edify në kohët e ardhshme

Future

 • I will edify
 • you will edify
 • he|she|it will edify
 • we will edify
 • you will edify
 • they will edify

Future continuous

 • I will be edifying
 • you will be edifying
 • he|she|it will be edifying
 • we will be edifying
 • you will be edifying
 • they will be edifying

Future perfect

 • I will have edified
 • you will have edified
 • he|she|it will have edified
 • we will have edified
 • you will have edified
 • they will have edified

Future perfect continuous

 • I will have been edifying
 • you will have been edifying
 • he|she|it will have been edifying
 • we will have been edifying
 • you will have been edifying
 • they will have been edifying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen edify

Present participle

 • edifying

Past participle

 • edified

Perfect Participle

 • having edified

Imperative në anglisht, për foljen edify

Imperative

 • edify
 • let's edify
 • edify

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cost crowdsource dramatise echelon edge edit effectuate envy free-select impoverish prostitute snuffle