Zgjedhimi i foljes distance në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes distance në anglisht.

Zgjedhimi e foljes distance në kohën e tashme

Present Tense

 • I distance
 • you distance
 • he|she|it distances
 • we distance
 • you distance
 • they distance

Present Continuous

 • I am distancing
 • you are distancing
 • he|she|it is distancing
 • we are distancing
 • you are distancing
 • they are distancing

Present Perfect

 • I have distanced
 • you have distanced
 • he|she|it has distanced
 • we have distanced
 • you have distanced
 • they have distanced

Present Perfect Continuous

 • I have been distancing
 • you have been distancing
 • he|she|it has been distancing
 • we have been distancing
 • you have been distancing
 • they have been distancing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes distance në kohët e shkuara

Simple past

 • I distanced
 • you distanced
 • he|she|it distanced
 • we distanced
 • you distanced
 • they distanced

Past continuous

 • I was distancing
 • you were distancing
 • he|she|it was distancing
 • we were distancing
 • you were distancing
 • they were distancing

Past perfect

 • I had distanced
 • you had distanced
 • he|she|it had distanced
 • we had distanced
 • you had distanced
 • they had distanced

Past perfect continuous

 • I had been distancing
 • you had been distancing
 • he|she|it had been distancing
 • we had been distancing
 • you had been distancing
 • they had been distancing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes distance në kohët e ardhshme

Future

 • I will distance
 • you will distance
 • he|she|it will distance
 • we will distance
 • you will distance
 • they will distance

Future continuous

 • I will be distancing
 • you will be distancing
 • he|she|it will be distancing
 • we will be distancing
 • you will be distancing
 • they will be distancing

Future perfect

 • I will have distanced
 • you will have distanced
 • he|she|it will have distanced
 • we will have distanced
 • you will have distanced
 • they will have distanced

Future perfect continuous

 • I will have been distancing
 • you will have been distancing
 • he|she|it will have been distancing
 • we will have been distancing
 • you will have been distancing
 • they will have been distancing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen distance

Present participle

 • distancing

Past participle

 • distanced

Perfect Participle

 • having distanced

Imperative në anglisht, për foljen distance

Imperative

 • distance
 • let's distance
 • distance

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: comparison-shop contribute disgrace dissever dissuade distaste distress effectuate fistpump hive posturize signalize