Zgjedhimi i foljes canter në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes canter në anglisht.

Zgjedhimi e foljes canter në kohën e tashme

Present Tense

 • I canter
 • you canter
 • he|she|it canters
 • we canter
 • you canter
 • they canter

Present Continuous

 • I am cantering
 • you are cantering
 • he|she|it is cantering
 • we are cantering
 • you are cantering
 • they are cantering

Present Perfect

 • I have cantered
 • you have cantered
 • he|she|it has cantered
 • we have cantered
 • you have cantered
 • they have cantered

Present Perfect Continuous

 • I have been cantering
 • you have been cantering
 • he|she|it has been cantering
 • we have been cantering
 • you have been cantering
 • they have been cantering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes canter në kohët e shkuara

Simple past

 • I cantered
 • you cantered
 • he|she|it cantered
 • we cantered
 • you cantered
 • they cantered

Past continuous

 • I was cantering
 • you were cantering
 • he|she|it was cantering
 • we were cantering
 • you were cantering
 • they were cantering

Past perfect

 • I had cantered
 • you had cantered
 • he|she|it had cantered
 • we had cantered
 • you had cantered
 • they had cantered

Past perfect continuous

 • I had been cantering
 • you had been cantering
 • he|she|it had been cantering
 • we had been cantering
 • you had been cantering
 • they had been cantering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes canter në kohët e ardhshme

Future

 • I will canter
 • you will canter
 • he|she|it will canter
 • we will canter
 • you will canter
 • they will canter

Future continuous

 • I will be cantering
 • you will be cantering
 • he|she|it will be cantering
 • we will be cantering
 • you will be cantering
 • they will be cantering

Future perfect

 • I will have cantered
 • you will have cantered
 • he|she|it will have cantered
 • we will have cantered
 • you will have cantered
 • they will have cantered

Future perfect continuous

 • I will have been cantering
 • you will have been cantering
 • he|she|it will have been cantering
 • we will have been cantering
 • you will have been cantering
 • they will have been cantering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen canter

Present participle

 • cantering

Past participle

 • cantered

Perfect Participle

 • having cantered

Imperative në anglisht, për foljen canter

Imperative

 • canter
 • let's canter
 • canter

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: abolish ail burble cannonball cant cantilever capitalise chuck crossreference dizzy kick-start poll