Zgjedhimi i foljes cant në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes cant në anglisht.

Zgjedhimi e foljes cant në kohën e tashme

Present Tense

 • I cant
 • you cant
 • he|she|it cants
 • we cant
 • you cant
 • they cant

Present Continuous

 • I am canting
 • you are canting
 • he|she|it is canting
 • we are canting
 • you are canting
 • they are canting

Present Perfect

 • I have canted
 • you have canted
 • he|she|it has canted
 • we have canted
 • you have canted
 • they have canted

Present Perfect Continuous

 • I have been canting
 • you have been canting
 • he|she|it has been canting
 • we have been canting
 • you have been canting
 • they have been canting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes cant në kohët e shkuara

Simple past

 • I canted
 • you canted
 • he|she|it canted
 • we canted
 • you canted
 • they canted

Past continuous

 • I was canting
 • you were canting
 • he|she|it was canting
 • we were canting
 • you were canting
 • they were canting

Past perfect

 • I had canted
 • you had canted
 • he|she|it had canted
 • we had canted
 • you had canted
 • they had canted

Past perfect continuous

 • I had been canting
 • you had been canting
 • he|she|it had been canting
 • we had been canting
 • you had been canting
 • they had been canting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes cant në kohët e ardhshme

Future

 • I will cant
 • you will cant
 • he|she|it will cant
 • we will cant
 • you will cant
 • they will cant

Future continuous

 • I will be canting
 • you will be canting
 • he|she|it will be canting
 • we will be canting
 • you will be canting
 • they will be canting

Future perfect

 • I will have canted
 • you will have canted
 • he|she|it will have canted
 • we will have canted
 • you will have canted
 • they will have canted

Future perfect continuous

 • I will have been canting
 • you will have been canting
 • he|she|it will have been canting
 • we will have been canting
 • you will have been canting
 • they will have been canting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen cant

Present participle

 • canting

Past participle

 • canted

Perfect Participle

 • having canted

Imperative në anglisht, për foljen cant

Imperative

 • cant
 • let's cant
 • cant

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: abnegate aid bur cannonade canopy canter caper chronicle crossrefer dizen kick polka