Zgjedhimi i foljes vision në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes vision në anglisht.

Zgjedhimi e foljes vision në kohën e tashme

Present Tense

 • I vision
 • you vision
 • he|she|it visions
 • we vision
 • you vision
 • they vision

Present Continuous

 • I am visioning
 • you are visioning
 • he|she|it is visioning
 • we are visioning
 • you are visioning
 • they are visioning

Present Perfect

 • I have visioned
 • you have visioned
 • he|she|it has visioned
 • we have visioned
 • you have visioned
 • they have visioned

Present Perfect Continuous

 • I have been visioning
 • you have been visioning
 • he|she|it has been visioning
 • we have been visioning
 • you have been visioning
 • they have been visioning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes vision në kohët e shkuara

Simple past

 • I visioned
 • you visioned
 • he|she|it visioned
 • we visioned
 • you visioned
 • they visioned

Past continuous

 • I was visioning
 • you were visioning
 • he|she|it was visioning
 • we were visioning
 • you were visioning
 • they were visioning

Past perfect

 • I had visioned
 • you had visioned
 • he|she|it had visioned
 • we had visioned
 • you had visioned
 • they had visioned

Past perfect continuous

 • I had been visioning
 • you had been visioning
 • he|she|it had been visioning
 • we had been visioning
 • you had been visioning
 • they had been visioning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes vision në kohët e ardhshme

Future

 • I will vision
 • you will vision
 • he|she|it will vision
 • we will vision
 • you will vision
 • they will vision

Future continuous

 • I will be visioning
 • you will be visioning
 • he|she|it will be visioning
 • we will be visioning
 • you will be visioning
 • they will be visioning

Future perfect

 • I will have visioned
 • you will have visioned
 • he|she|it will have visioned
 • we will have visioned
 • you will have visioned
 • they will have visioned

Future perfect continuous

 • I will have been visioning
 • you will have been visioning
 • he|she|it will have been visioning
 • we will have been visioning
 • you will have been visioning
 • they will have been visioning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen vision

Present participle

 • visioning

Past participle

 • visioned

Perfect Participle

 • having visioned

Imperative në anglisht, për foljen vision

Imperative

 • vision
 • let's vision
 • vision

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: dele fritter strangle superadd urinate vilipend vise visit vittle winnow