Zgjedhimi i foljes fritter në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes fritter në anglisht.

Zgjedhimi e foljes fritter në kohën e tashme

Present Tense

 • I fritter
 • you fritter
 • he|she|it fritters
 • we fritter
 • you fritter
 • they fritter

Present Continuous

 • I am frittering
 • you are frittering
 • he|she|it is frittering
 • we are frittering
 • you are frittering
 • they are frittering

Present Perfect

 • I have frittered
 • you have frittered
 • he|she|it has frittered
 • we have frittered
 • you have frittered
 • they have frittered

Present Perfect Continuous

 • I have been frittering
 • you have been frittering
 • he|she|it has been frittering
 • we have been frittering
 • you have been frittering
 • they have been frittering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes fritter në kohët e shkuara

Simple past

 • I frittered
 • you frittered
 • he|she|it frittered
 • we frittered
 • you frittered
 • they frittered

Past continuous

 • I was frittering
 • you were frittering
 • he|she|it was frittering
 • we were frittering
 • you were frittering
 • they were frittering

Past perfect

 • I had frittered
 • you had frittered
 • he|she|it had frittered
 • we had frittered
 • you had frittered
 • they had frittered

Past perfect continuous

 • I had been frittering
 • you had been frittering
 • he|she|it had been frittering
 • we had been frittering
 • you had been frittering
 • they had been frittering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes fritter në kohët e ardhshme

Future

 • I will fritter
 • you will fritter
 • he|she|it will fritter
 • we will fritter
 • you will fritter
 • they will fritter

Future continuous

 • I will be frittering
 • you will be frittering
 • he|she|it will be frittering
 • we will be frittering
 • you will be frittering
 • they will be frittering

Future perfect

 • I will have frittered
 • you will have frittered
 • he|she|it will have frittered
 • we will have frittered
 • you will have frittered
 • they will have frittered

Future perfect continuous

 • I will have been frittering
 • you will have been frittering
 • he|she|it will have been frittering
 • we will have been frittering
 • you will have been frittering
 • they will have been frittering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen fritter

Present participle

 • frittering

Past participle

 • frittered

Perfect Participle

 • having frittered

Imperative në anglisht, për foljen fritter

Imperative

 • fritter
 • let's fritter
 • fritter

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: diss drape foreshow friend frit frivol frontload gorge inflame melodramatize ruin toe