Zgjedhimi i foljes strangle në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes strangle në anglisht.

Zgjedhimi e foljes strangle në kohën e tashme

Present Tense

 • I strangle
 • you strangle
 • he|she|it strangles
 • we strangle
 • you strangle
 • they strangle

Present Continuous

 • I am strangling
 • you are strangling
 • he|she|it is strangling
 • we are strangling
 • you are strangling
 • they are strangling

Present Perfect

 • I have strangled
 • you have strangled
 • he|she|it has strangled
 • we have strangled
 • you have strangled
 • they have strangled

Present Perfect Continuous

 • I have been strangling
 • you have been strangling
 • he|she|it has been strangling
 • we have been strangling
 • you have been strangling
 • they have been strangling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes strangle në kohët e shkuara

Simple past

 • I strangled
 • you strangled
 • he|she|it strangled
 • we strangled
 • you strangled
 • they strangled

Past continuous

 • I was strangling
 • you were strangling
 • he|she|it was strangling
 • we were strangling
 • you were strangling
 • they were strangling

Past perfect

 • I had strangled
 • you had strangled
 • he|she|it had strangled
 • we had strangled
 • you had strangled
 • they had strangled

Past perfect continuous

 • I had been strangling
 • you had been strangling
 • he|she|it had been strangling
 • we had been strangling
 • you had been strangling
 • they had been strangling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes strangle në kohët e ardhshme

Future

 • I will strangle
 • you will strangle
 • he|she|it will strangle
 • we will strangle
 • you will strangle
 • they will strangle

Future continuous

 • I will be strangling
 • you will be strangling
 • he|she|it will be strangling
 • we will be strangling
 • you will be strangling
 • they will be strangling

Future perfect

 • I will have strangled
 • you will have strangled
 • he|she|it will have strangled
 • we will have strangled
 • you will have strangled
 • they will have strangled

Future perfect continuous

 • I will have been strangling
 • you will have been strangling
 • he|she|it will have been strangling
 • we will have been strangling
 • you will have been strangling
 • they will have been strangling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen strangle

Present participle

 • strangling

Past participle

 • strangled

Perfect Participle

 • having strangled

Imperative në anglisht, për foljen strangle

Imperative

 • strangle
 • let's strangle
 • strangle

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cantilever diss rig sandbag stay straggle strand strangulate strengthen swell undersell