Zgjedhimi i foljes sile në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sile në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sile në kohën e tashme

Present Tense

 • I sile
 • you sile
 • he|she|it siles
 • we sile
 • you sile
 • they sile

Present Continuous

 • I am siling
 • you are siling
 • he|she|it is siling
 • we are siling
 • you are siling
 • they are siling

Present Perfect

 • I have siled
 • you have siled
 • he|she|it has siled
 • we have siled
 • you have siled
 • they have siled

Present Perfect Continuous

 • I have been siling
 • you have been siling
 • he|she|it has been siling
 • we have been siling
 • you have been siling
 • they have been siling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sile në kohët e shkuara

Simple past

 • I siled
 • you siled
 • he|she|it siled
 • we siled
 • you siled
 • they siled

Past continuous

 • I was siling
 • you were siling
 • he|she|it was siling
 • we were siling
 • you were siling
 • they were siling

Past perfect

 • I had siled
 • you had siled
 • he|she|it had siled
 • we had siled
 • you had siled
 • they had siled

Past perfect continuous

 • I had been siling
 • you had been siling
 • he|she|it had been siling
 • we had been siling
 • you had been siling
 • they had been siling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sile në kohët e ardhshme

Future

 • I will sile
 • you will sile
 • he|she|it will sile
 • we will sile
 • you will sile
 • they will sile

Future continuous

 • I will be siling
 • you will be siling
 • he|she|it will be siling
 • we will be siling
 • you will be siling
 • they will be siling

Future perfect

 • I will have siled
 • you will have siled
 • he|she|it will have siled
 • we will have siled
 • you will have siled
 • they will have siled

Future perfect continuous

 • I will have been siling
 • you will have been siling
 • he|she|it will have been siling
 • we will have been siling
 • you will have been siling
 • they will have been siling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sile

Present participle

 • siling

Past participle

 • siled

Perfect Participle

 • having siled

Imperative në anglisht, për foljen sile

Imperative

 • sile
 • let's sile
 • sile

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: batfowl decerebrate rave recur shirk sightsee signpost silence simmer sodomize symbolize variegate