Zgjedhimi i foljes sightsee në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sightsee në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sightsee në kohën e tashme

Present Tense

 • I sightsee
 • you sightsee
 • he|she|it sightsees
 • we sightsee
 • you sightsee
 • they sightsee

Present Continuous

 • I am sightseeing
 • you are sightseeing
 • he|she|it is sightseeing
 • we are sightseeing
 • you are sightseeing
 • they are sightseeing

Present Perfect

 • I have sightseen
 • you have sightseen
 • he|she|it has sightseen
 • we have sightseen
 • you have sightseen
 • they have sightseen

Present Perfect Continuous

 • I have been sightseeing
 • you have been sightseeing
 • he|she|it has been sightseeing
 • we have been sightseeing
 • you have been sightseeing
 • they have been sightseeing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sightsee në kohët e shkuara

Simple past

 • I sightsaw
 • you sightsaw
 • he|she|it sightsaw
 • we sightsaw
 • you sightsaw
 • they sightsaw

Past continuous

 • I was sightseeing
 • you were sightseeing
 • he|she|it was sightseeing
 • we were sightseeing
 • you were sightseeing
 • they were sightseeing

Past perfect

 • I had sightseen
 • you had sightseen
 • he|she|it had sightseen
 • we had sightseen
 • you had sightseen
 • they had sightseen

Past perfect continuous

 • I had been sightseeing
 • you had been sightseeing
 • he|she|it had been sightseeing
 • we had been sightseeing
 • you had been sightseeing
 • they had been sightseeing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sightsee në kohët e ardhshme

Future

 • I will sightsee
 • you will sightsee
 • he|she|it will sightsee
 • we will sightsee
 • you will sightsee
 • they will sightsee

Future continuous

 • I will be sightseeing
 • you will be sightseeing
 • he|she|it will be sightseeing
 • we will be sightseeing
 • you will be sightseeing
 • they will be sightseeing

Future perfect

 • I will have sightseen
 • you will have sightseen
 • he|she|it will have sightseen
 • we will have sightseen
 • you will have sightseen
 • they will have sightseen

Future perfect continuous

 • I will have been sightseeing
 • you will have been sightseeing
 • he|she|it will have been sightseeing
 • we will have been sightseeing
 • you will have been sightseeing
 • they will have been sightseeing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sightsee

Present participle

 • sightseeing

Past participle

 • sightseen

Perfect Participle

 • having sightseen

Imperative në anglisht, për foljen sightsee

Imperative

 • sightsee
 • let's sightsee
 • sightsee

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bastardise decarburize ratiocinate recreate shine siege sightread sign silicify sober swot vandalise