Zgjedhimi i foljes rewind në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes rewind në anglisht.

Zgjedhimi e foljes rewind në kohën e tashme

Present Tense

 • I rewind
 • you rewind
 • he|she|it rewinds
 • we rewind
 • you rewind
 • they rewind

Present Continuous

 • I am rewinding
 • you are rewinding
 • he|she|it is rewinding
 • we are rewinding
 • you are rewinding
 • they are rewinding

Present Perfect

 • I have rewound
 • you have rewound
 • he|she|it has rewound
 • we have rewound
 • you have rewound
 • they have rewound

Present Perfect Continuous

 • I have been rewinding
 • you have been rewinding
 • he|she|it has been rewinding
 • we have been rewinding
 • you have been rewinding
 • they have been rewinding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes rewind në kohët e shkuara

Simple past

 • I rewound
 • you rewound
 • he|she|it rewound
 • we rewound
 • you rewound
 • they rewound

Past continuous

 • I was rewinding
 • you were rewinding
 • he|she|it was rewinding
 • we were rewinding
 • you were rewinding
 • they were rewinding

Past perfect

 • I had rewound
 • you had rewound
 • he|she|it had rewound
 • we had rewound
 • you had rewound
 • they had rewound

Past perfect continuous

 • I had been rewinding
 • you had been rewinding
 • he|she|it had been rewinding
 • we had been rewinding
 • you had been rewinding
 • they had been rewinding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes rewind në kohët e ardhshme

Future

 • I will rewind
 • you will rewind
 • he|she|it will rewind
 • we will rewind
 • you will rewind
 • they will rewind

Future continuous

 • I will be rewinding
 • you will be rewinding
 • he|she|it will be rewinding
 • we will be rewinding
 • you will be rewinding
 • they will be rewinding

Future perfect

 • I will have rewound
 • you will have rewound
 • he|she|it will have rewound
 • we will have rewound
 • you will have rewound
 • they will have rewound

Future perfect continuous

 • I will have been rewinding
 • you will have been rewinding
 • he|she|it will have been rewinding
 • we will have been rewinding
 • you will have been rewinding
 • they will have been rewinding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen rewind

Present participle

 • rewinding

Past participle

 • rewound

Perfect Participle

 • having rewound

Imperative në anglisht, për foljen rewind

Imperative

 • rewind
 • let's rewind
 • rewind

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: color pistolwhip pother respect revoice reward rewire ribbon scavenge soothe tile