Zgjedhimi i foljes dial në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes dial në anglisht.

Zgjedhimi e foljes dial në kohën e tashme

Present Tense

 • I dial
 • you dial
 • he|she|it dials
 • we dial
 • you dial
 • they dial

Present Continuous

 • I am dialing
 • you are dialing
 • he|she|it is dialing
 • we are dialing
 • you are dialing
 • they are dialing

Present Perfect

 • I have dialed
 • you have dialed
 • he|she|it has dialed
 • we have dialed
 • you have dialed
 • they have dialed

Present Perfect Continuous

 • I have been dialing
 • you have been dialing
 • he|she|it has been dialing
 • we have been dialing
 • you have been dialing
 • they have been dialing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes dial në kohët e shkuara

Simple past

 • I dialed
 • you dialed
 • he|she|it dialed
 • we dialed
 • you dialed
 • they dialed

Past continuous

 • I was dialing
 • you were dialing
 • he|she|it was dialing
 • we were dialing
 • you were dialing
 • they were dialing

Past perfect

 • I had dialed
 • you had dialed
 • he|she|it had dialed
 • we had dialed
 • you had dialed
 • they had dialed

Past perfect continuous

 • I had been dialing
 • you had been dialing
 • he|she|it had been dialing
 • we had been dialing
 • you had been dialing
 • they had been dialing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes dial në kohët e ardhshme

Future

 • I will dial
 • you will dial
 • he|she|it will dial
 • we will dial
 • you will dial
 • they will dial

Future continuous

 • I will be dialing
 • you will be dialing
 • he|she|it will be dialing
 • we will be dialing
 • you will be dialing
 • they will be dialing

Future perfect

 • I will have dialed
 • you will have dialed
 • he|she|it will have dialed
 • we will have dialed
 • you will have dialed
 • they will have dialed

Future perfect continuous

 • I will have been dialing
 • you will have been dialing
 • he|she|it will have been dialing
 • we will have been dialing
 • you will have been dialing
 • they will have been dialing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen dial

Present participle

 • dialing

Past participle

 • dialed

Perfect Participle

 • having dialed

Imperative në anglisht, për foljen dial

Imperative

 • dial
 • let's dial
 • dial

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: chock cocker deregister devolve diagram dialogize dichotomize dissertate exhort greet perspire sculpture