Zgjedhimi i foljes vitalize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes vitalize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes vitalize në kohën e tashme

Present Tense

 • I vitalize
 • you vitalize
 • he|she|it vitalizes
 • we vitalize
 • you vitalize
 • they vitalize

Present Continuous

 • I am vitalizing
 • you are vitalizing
 • he|she|it is vitalizing
 • we are vitalizing
 • you are vitalizing
 • they are vitalizing

Present Perfect

 • I have vitalized
 • you have vitalized
 • he|she|it has vitalized
 • we have vitalized
 • you have vitalized
 • they have vitalized

Present Perfect Continuous

 • I have been vitalizing
 • you have been vitalizing
 • he|she|it has been vitalizing
 • we have been vitalizing
 • you have been vitalizing
 • they have been vitalizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes vitalize në kohët e shkuara

Simple past

 • I vitalized
 • you vitalized
 • he|she|it vitalized
 • we vitalized
 • you vitalized
 • they vitalized

Past continuous

 • I was vitalizing
 • you were vitalizing
 • he|she|it was vitalizing
 • we were vitalizing
 • you were vitalizing
 • they were vitalizing

Past perfect

 • I had vitalized
 • you had vitalized
 • he|she|it had vitalized
 • we had vitalized
 • you had vitalized
 • they had vitalized

Past perfect continuous

 • I had been vitalizing
 • you had been vitalizing
 • he|she|it had been vitalizing
 • we had been vitalizing
 • you had been vitalizing
 • they had been vitalizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes vitalize në kohët e ardhshme

Future

 • I will vitalize
 • you will vitalize
 • he|she|it will vitalize
 • we will vitalize
 • you will vitalize
 • they will vitalize

Future continuous

 • I will be vitalizing
 • you will be vitalizing
 • he|she|it will be vitalizing
 • we will be vitalizing
 • you will be vitalizing
 • they will be vitalizing

Future perfect

 • I will have vitalized
 • you will have vitalized
 • he|she|it will have vitalized
 • we will have vitalized
 • you will have vitalized
 • they will have vitalized

Future perfect continuous

 • I will have been vitalizing
 • you will have been vitalizing
 • he|she|it will have been vitalizing
 • we will have been vitalizing
 • you will have been vitalizing
 • they will have been vitalizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen vitalize

Present participle

 • vitalizing

Past participle

 • vitalized

Perfect Participle

 • having vitalized

Imperative në anglisht, për foljen vitalize

Imperative

 • vitalize
 • let's vitalize
 • vitalize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: delimit frog straw supercool utilise visa visualize vitiate vocalise wipe