Zgjedhimi i foljes frog në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes frog në anglisht.

Zgjedhimi e foljes frog në kohën e tashme

Present Tense

 • I frog
 • you frog
 • he|she|it frogs
 • we frog
 • you frog
 • they frog

Present Continuous

 • I am frogging
 • you are frogging
 • he|she|it is frogging
 • we are frogging
 • you are frogging
 • they are frogging

Present Perfect

 • I have frogged
 • you have frogged
 • he|she|it has frogged
 • we have frogged
 • you have frogged
 • they have frogged

Present Perfect Continuous

 • I have been frogging
 • you have been frogging
 • he|she|it has been frogging
 • we have been frogging
 • you have been frogging
 • they have been frogging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes frog në kohët e shkuara

Simple past

 • I frogged
 • you frogged
 • he|she|it frogged
 • we frogged
 • you frogged
 • they frogged

Past continuous

 • I was frogging
 • you were frogging
 • he|she|it was frogging
 • we were frogging
 • you were frogging
 • they were frogging

Past perfect

 • I had frogged
 • you had frogged
 • he|she|it had frogged
 • we had frogged
 • you had frogged
 • they had frogged

Past perfect continuous

 • I had been frogging
 • you had been frogging
 • he|she|it had been frogging
 • we had been frogging
 • you had been frogging
 • they had been frogging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes frog në kohët e ardhshme

Future

 • I will frog
 • you will frog
 • he|she|it will frog
 • we will frog
 • you will frog
 • they will frog

Future continuous

 • I will be frogging
 • you will be frogging
 • he|she|it will be frogging
 • we will be frogging
 • you will be frogging
 • they will be frogging

Future perfect

 • I will have frogged
 • you will have frogged
 • he|she|it will have frogged
 • we will have frogged
 • you will have frogged
 • they will have frogged

Future perfect continuous

 • I will have been frogging
 • you will have been frogging
 • he|she|it will have been frogging
 • we will have been frogging
 • you will have been frogging
 • they will have been frogging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen frog

Present participle

 • frogging

Past participle

 • frogged

Perfect Participle

 • having frogged

Imperative në anglisht, për foljen frog

Imperative

 • frog
 • let's frog
 • frog

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: disseminate dread foretaste frisk frock frogmarch fructify gouge infold memorize rumour toil