Zgjedhimi i foljes tyrannize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tyrannize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tyrannize në kohën e tashme

Present Tense

 • I tyrannize
 • you tyrannize
 • he|she|it tyrannizes
 • we tyrannize
 • you tyrannize
 • they tyrannize

Present Continuous

 • I am tyrannizing
 • you are tyrannizing
 • he|she|it is tyrannizing
 • we are tyrannizing
 • you are tyrannizing
 • they are tyrannizing

Present Perfect

 • I have tyrannized
 • you have tyrannized
 • he|she|it has tyrannized
 • we have tyrannized
 • you have tyrannized
 • they have tyrannized

Present Perfect Continuous

 • I have been tyrannizing
 • you have been tyrannizing
 • he|she|it has been tyrannizing
 • we have been tyrannizing
 • you have been tyrannizing
 • they have been tyrannizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tyrannize në kohët e shkuara

Simple past

 • I tyrannized
 • you tyrannized
 • he|she|it tyrannized
 • we tyrannized
 • you tyrannized
 • they tyrannized

Past continuous

 • I was tyrannizing
 • you were tyrannizing
 • he|she|it was tyrannizing
 • we were tyrannizing
 • you were tyrannizing
 • they were tyrannizing

Past perfect

 • I had tyrannized
 • you had tyrannized
 • he|she|it had tyrannized
 • we had tyrannized
 • you had tyrannized
 • they had tyrannized

Past perfect continuous

 • I had been tyrannizing
 • you had been tyrannizing
 • he|she|it had been tyrannizing
 • we had been tyrannizing
 • you had been tyrannizing
 • they had been tyrannizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tyrannize në kohët e ardhshme

Future

 • I will tyrannize
 • you will tyrannize
 • he|she|it will tyrannize
 • we will tyrannize
 • you will tyrannize
 • they will tyrannize

Future continuous

 • I will be tyrannizing
 • you will be tyrannizing
 • he|she|it will be tyrannizing
 • we will be tyrannizing
 • you will be tyrannizing
 • they will be tyrannizing

Future perfect

 • I will have tyrannized
 • you will have tyrannized
 • he|she|it will have tyrannized
 • we will have tyrannized
 • you will have tyrannized
 • they will have tyrannized

Future perfect continuous

 • I will have been tyrannizing
 • you will have been tyrannizing
 • he|she|it will have been tyrannizing
 • we will have been tyrannizing
 • you will have been tyrannizing
 • they will have been tyrannizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tyrannize

Present participle

 • tyrannizing

Past participle

 • tyrannized

Perfect Participle

 • having tyrannized

Imperative në anglisht, për foljen tyrannize

Imperative

 • tyrannize
 • let's tyrannize
 • tyrannize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: crashland fecundate snub spool trim twotime tyrannise tyre unbelt uproot