Zgjedhimi i foljes trim në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes trim në anglisht.

Zgjedhimi e foljes trim në kohën e tashme

Present Tense

 • I trim
 • you trim
 • he|she|it trims
 • we trim
 • you trim
 • they trim

Present Continuous

 • I am trimming
 • you are trimming
 • he|she|it is trimming
 • we are trimming
 • you are trimming
 • they are trimming

Present Perfect

 • I have trimmed
 • you have trimmed
 • he|she|it has trimmed
 • we have trimmed
 • you have trimmed
 • they have trimmed

Present Perfect Continuous

 • I have been trimming
 • you have been trimming
 • he|she|it has been trimming
 • we have been trimming
 • you have been trimming
 • they have been trimming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes trim në kohët e shkuara

Simple past

 • I trimmed
 • you trimmed
 • he|she|it trimmed
 • we trimmed
 • you trimmed
 • they trimmed

Past continuous

 • I was trimming
 • you were trimming
 • he|she|it was trimming
 • we were trimming
 • you were trimming
 • they were trimming

Past perfect

 • I had trimmed
 • you had trimmed
 • he|she|it had trimmed
 • we had trimmed
 • you had trimmed
 • they had trimmed

Past perfect continuous

 • I had been trimming
 • you had been trimming
 • he|she|it had been trimming
 • we had been trimming
 • you had been trimming
 • they had been trimming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes trim në kohët e ardhshme

Future

 • I will trim
 • you will trim
 • he|she|it will trim
 • we will trim
 • you will trim
 • they will trim

Future continuous

 • I will be trimming
 • you will be trimming
 • he|she|it will be trimming
 • we will be trimming
 • you will be trimming
 • they will be trimming

Future perfect

 • I will have trimmed
 • you will have trimmed
 • he|she|it will have trimmed
 • we will have trimmed
 • you will have trimmed
 • they will have trimmed

Future perfect continuous

 • I will have been trimming
 • you will have been trimming
 • he|she|it will have been trimming
 • we will have been trimming
 • you will have been trimming
 • they will have been trimming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen trim

Present participle

 • trimming

Past participle

 • trimmed

Perfect Participle

 • having trimmed

Imperative në anglisht, për foljen trim

Imperative

 • trim
 • let's trim
 • trim

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: core extract slipsheet sort towel trick trill trip trivialize unloose