Zgjedhimi i foljes submit në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes submit në anglisht.

Zgjedhimi e foljes submit në kohën e tashme

Present Tense

 • I submit
 • you submit
 • he|she|it submits
 • we submit
 • you submit
 • they submit

Present Continuous

 • I am submitting
 • you are submitting
 • he|she|it is submitting
 • we are submitting
 • you are submitting
 • they are submitting

Present Perfect

 • I have submitted
 • you have submitted
 • he|she|it has submitted
 • we have submitted
 • you have submitted
 • they have submitted

Present Perfect Continuous

 • I have been submitting
 • you have been submitting
 • he|she|it has been submitting
 • we have been submitting
 • you have been submitting
 • they have been submitting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes submit në kohët e shkuara

Simple past

 • I submitted
 • you submitted
 • he|she|it submitted
 • we submitted
 • you submitted
 • they submitted

Past continuous

 • I was submitting
 • you were submitting
 • he|she|it was submitting
 • we were submitting
 • you were submitting
 • they were submitting

Past perfect

 • I had submitted
 • you had submitted
 • he|she|it had submitted
 • we had submitted
 • you had submitted
 • they had submitted

Past perfect continuous

 • I had been submitting
 • you had been submitting
 • he|she|it had been submitting
 • we had been submitting
 • you had been submitting
 • they had been submitting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes submit në kohët e ardhshme

Future

 • I will submit
 • you will submit
 • he|she|it will submit
 • we will submit
 • you will submit
 • they will submit

Future continuous

 • I will be submitting
 • you will be submitting
 • he|she|it will be submitting
 • we will be submitting
 • you will be submitting
 • they will be submitting

Future perfect

 • I will have submitted
 • you will have submitted
 • he|she|it will have submitted
 • we will have submitted
 • you will have submitted
 • they will have submitted

Future perfect continuous

 • I will have been submitting
 • you will have been submitting
 • he|she|it will have been submitting
 • we will have been submitting
 • you will have been submitting
 • they will have been submitting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen submit

Present participle

 • submitting

Past participle

 • submitted

Perfect Participle

 • having submitted

Imperative në anglisht, për foljen submit

Imperative

 • submit
 • let's submit
 • submit

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: categorise donate rouse scope stave sublease subminiaturize subordinate subsist tango unravel