Zgjedhimi i foljes rusticate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes rusticate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes rusticate në kohën e tashme

Present Tense

 • I rusticate
 • you rusticate
 • he|she|it rusticates
 • we rusticate
 • you rusticate
 • they rusticate

Present Continuous

 • I am rusticating
 • you are rusticating
 • he|she|it is rusticating
 • we are rusticating
 • you are rusticating
 • they are rusticating

Present Perfect

 • I have rusticated
 • you have rusticated
 • he|she|it has rusticated
 • we have rusticated
 • you have rusticated
 • they have rusticated

Present Perfect Continuous

 • I have been rusticating
 • you have been rusticating
 • he|she|it has been rusticating
 • we have been rusticating
 • you have been rusticating
 • they have been rusticating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes rusticate në kohët e shkuara

Simple past

 • I rusticated
 • you rusticated
 • he|she|it rusticated
 • we rusticated
 • you rusticated
 • they rusticated

Past continuous

 • I was rusticating
 • you were rusticating
 • he|she|it was rusticating
 • we were rusticating
 • you were rusticating
 • they were rusticating

Past perfect

 • I had rusticated
 • you had rusticated
 • he|she|it had rusticated
 • we had rusticated
 • you had rusticated
 • they had rusticated

Past perfect continuous

 • I had been rusticating
 • you had been rusticating
 • he|she|it had been rusticating
 • we had been rusticating
 • you had been rusticating
 • they had been rusticating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes rusticate në kohët e ardhshme

Future

 • I will rusticate
 • you will rusticate
 • he|she|it will rusticate
 • we will rusticate
 • you will rusticate
 • they will rusticate

Future continuous

 • I will be rusticating
 • you will be rusticating
 • he|she|it will be rusticating
 • we will be rusticating
 • you will be rusticating
 • they will be rusticating

Future perfect

 • I will have rusticated
 • you will have rusticated
 • he|she|it will have rusticated
 • we will have rusticated
 • you will have rusticated
 • they will have rusticated

Future perfect continuous

 • I will have been rusticating
 • you will have been rusticating
 • he|she|it will have been rusticating
 • we will have been rusticating
 • you will have been rusticating
 • they will have been rusticating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen rusticate

Present participle

 • rusticating

Past participle

 • rusticated

Perfect Participle

 • having rusticated

Imperative në anglisht, për foljen rusticate

Imperative

 • rusticate
 • let's rusticate
 • rusticate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: aestivate conquer postpone prise rival rumple rust rustle safeconduct sensitise square transship