Zgjedhimi i foljes refract në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes refract në anglisht.

Zgjedhimi e foljes refract në kohën e tashme

Present Tense

 • I refract
 • you refract
 • he|she|it refracts
 • we refract
 • you refract
 • they refract

Present Continuous

 • I am refracting
 • you are refracting
 • he|she|it is refracting
 • we are refracting
 • you are refracting
 • they are refracting

Present Perfect

 • I have refracted
 • you have refracted
 • he|she|it has refracted
 • we have refracted
 • you have refracted
 • they have refracted

Present Perfect Continuous

 • I have been refracting
 • you have been refracting
 • he|she|it has been refracting
 • we have been refracting
 • you have been refracting
 • they have been refracting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes refract në kohët e shkuara

Simple past

 • I refracted
 • you refracted
 • he|she|it refracted
 • we refracted
 • you refracted
 • they refracted

Past continuous

 • I was refracting
 • you were refracting
 • he|she|it was refracting
 • we were refracting
 • you were refracting
 • they were refracting

Past perfect

 • I had refracted
 • you had refracted
 • he|she|it had refracted
 • we had refracted
 • you had refracted
 • they had refracted

Past perfect continuous

 • I had been refracting
 • you had been refracting
 • he|she|it had been refracting
 • we had been refracting
 • you had been refracting
 • they had been refracting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes refract në kohët e ardhshme

Future

 • I will refract
 • you will refract
 • he|she|it will refract
 • we will refract
 • you will refract
 • they will refract

Future continuous

 • I will be refracting
 • you will be refracting
 • he|she|it will be refracting
 • we will be refracting
 • you will be refracting
 • they will be refracting

Future perfect

 • I will have refracted
 • you will have refracted
 • he|she|it will have refracted
 • we will have refracted
 • you will have refracted
 • they will have refracted

Future perfect continuous

 • I will have been refracting
 • you will have been refracting
 • he|she|it will have been refracting
 • we will have been refracting
 • you will have been refracting
 • they will have been refracting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen refract

Present participle

 • refracting

Past participle

 • refracted

Perfect Participle

 • having refracted

Imperative në anglisht, për foljen refract

Imperative

 • refract
 • let's refract
 • refract

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cavort oversubscribe pearl reconfigure reflux reformulate refrain regain restock shrinkwrap superfuse