Zgjedhimi i foljes prescribe në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes prescribe në anglisht.

Zgjedhimi e foljes prescribe në kohën e tashme

Present Tense

 • I prescribe
 • you prescribe
 • he|she|it prescribes
 • we prescribe
 • you prescribe
 • they prescribe

Present Continuous

 • I am prescribing
 • you are prescribing
 • he|she|it is prescribing
 • we are prescribing
 • you are prescribing
 • they are prescribing

Present Perfect

 • I have prescribed
 • you have prescribed
 • he|she|it has prescribed
 • we have prescribed
 • you have prescribed
 • they have prescribed

Present Perfect Continuous

 • I have been prescribing
 • you have been prescribing
 • he|she|it has been prescribing
 • we have been prescribing
 • you have been prescribing
 • they have been prescribing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes prescribe në kohët e shkuara

Simple past

 • I prescribed
 • you prescribed
 • he|she|it prescribed
 • we prescribed
 • you prescribed
 • they prescribed

Past continuous

 • I was prescribing
 • you were prescribing
 • he|she|it was prescribing
 • we were prescribing
 • you were prescribing
 • they were prescribing

Past perfect

 • I had prescribed
 • you had prescribed
 • he|she|it had prescribed
 • we had prescribed
 • you had prescribed
 • they had prescribed

Past perfect continuous

 • I had been prescribing
 • you had been prescribing
 • he|she|it had been prescribing
 • we had been prescribing
 • you had been prescribing
 • they had been prescribing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes prescribe në kohët e ardhshme

Future

 • I will prescribe
 • you will prescribe
 • he|she|it will prescribe
 • we will prescribe
 • you will prescribe
 • they will prescribe

Future continuous

 • I will be prescribing
 • you will be prescribing
 • he|she|it will be prescribing
 • we will be prescribing
 • you will be prescribing
 • they will be prescribing

Future perfect

 • I will have prescribed
 • you will have prescribed
 • he|she|it will have prescribed
 • we will have prescribed
 • you will have prescribed
 • they will have prescribed

Future perfect continuous

 • I will have been prescribing
 • you will have been prescribing
 • he|she|it will have been prescribing
 • we will have been prescribing
 • you will have been prescribing
 • they will have been prescribing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen prescribe

Present participle

 • prescribing

Past participle

 • prescribed

Perfect Participle

 • having prescribed

Imperative në anglisht, për foljen prescribe

Imperative

 • prescribe
 • let's prescribe
 • prescribe

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: betray misspell namecheck pottytrain preponderate prescind preselect pressgang quieten reverberate snarl