Zgjedhimi i foljes preponderate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes preponderate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes preponderate në kohën e tashme

Present Tense

 • I preponderate
 • you preponderate
 • he|she|it preponderates
 • we preponderate
 • you preponderate
 • they preponderate

Present Continuous

 • I am preponderating
 • you are preponderating
 • he|she|it is preponderating
 • we are preponderating
 • you are preponderating
 • they are preponderating

Present Perfect

 • I have preponderated
 • you have preponderated
 • he|she|it has preponderated
 • we have preponderated
 • you have preponderated
 • they have preponderated

Present Perfect Continuous

 • I have been preponderating
 • you have been preponderating
 • he|she|it has been preponderating
 • we have been preponderating
 • you have been preponderating
 • they have been preponderating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes preponderate në kohët e shkuara

Simple past

 • I preponderated
 • you preponderated
 • he|she|it preponderated
 • we preponderated
 • you preponderated
 • they preponderated

Past continuous

 • I was preponderating
 • you were preponderating
 • he|she|it was preponderating
 • we were preponderating
 • you were preponderating
 • they were preponderating

Past perfect

 • I had preponderated
 • you had preponderated
 • he|she|it had preponderated
 • we had preponderated
 • you had preponderated
 • they had preponderated

Past perfect continuous

 • I had been preponderating
 • you had been preponderating
 • he|she|it had been preponderating
 • we had been preponderating
 • you had been preponderating
 • they had been preponderating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes preponderate në kohët e ardhshme

Future

 • I will preponderate
 • you will preponderate
 • he|she|it will preponderate
 • we will preponderate
 • you will preponderate
 • they will preponderate

Future continuous

 • I will be preponderating
 • you will be preponderating
 • he|she|it will be preponderating
 • we will be preponderating
 • you will be preponderating
 • they will be preponderating

Future perfect

 • I will have preponderated
 • you will have preponderated
 • he|she|it will have preponderated
 • we will have preponderated
 • you will have preponderated
 • they will have preponderated

Future perfect continuous

 • I will have been preponderating
 • you will have been preponderating
 • he|she|it will have been preponderating
 • we will have been preponderating
 • you will have been preponderating
 • they will have been preponderating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen preponderate

Present participle

 • preponderating

Past participle

 • preponderated

Perfect Participle

 • having preponderated

Imperative në anglisht, për foljen preponderate

Imperative

 • preponderate
 • let's preponderate
 • preponderate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bet misrepresent mythologize pot premiss prepay prepone present question revalorize snafu