Zgjedhimi i foljes instantmessage në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes instantmessage në anglisht.

Zgjedhimi e foljes instantmessage në kohën e tashme

Present Tense

 • I instantmessage
 • you instantmessage
 • he|she|it instantmessages
 • we instantmessage
 • you instantmessage
 • they instantmessage

Present Continuous

 • I am instantmessaging
 • you are instantmessaging
 • he|she|it is instantmessaging
 • we are instantmessaging
 • you are instantmessaging
 • they are instantmessaging

Present Perfect

 • I have instantmessaged
 • you have instantmessaged
 • he|she|it has instantmessaged
 • we have instantmessaged
 • you have instantmessaged
 • they have instantmessaged

Present Perfect Continuous

 • I have been instantmessaging
 • you have been instantmessaging
 • he|she|it has been instantmessaging
 • we have been instantmessaging
 • you have been instantmessaging
 • they have been instantmessaging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes instantmessage në kohët e shkuara

Simple past

 • I instantmessaged
 • you instantmessaged
 • he|she|it instantmessaged
 • we instantmessaged
 • you instantmessaged
 • they instantmessaged

Past continuous

 • I was instantmessaging
 • you were instantmessaging
 • he|she|it was instantmessaging
 • we were instantmessaging
 • you were instantmessaging
 • they were instantmessaging

Past perfect

 • I had instantmessaged
 • you had instantmessaged
 • he|she|it had instantmessaged
 • we had instantmessaged
 • you had instantmessaged
 • they had instantmessaged

Past perfect continuous

 • I had been instantmessaging
 • you had been instantmessaging
 • he|she|it had been instantmessaging
 • we had been instantmessaging
 • you had been instantmessaging
 • they had been instantmessaging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes instantmessage në kohët e ardhshme

Future

 • I will instantmessage
 • you will instantmessage
 • he|she|it will instantmessage
 • we will instantmessage
 • you will instantmessage
 • they will instantmessage

Future continuous

 • I will be instantmessaging
 • you will be instantmessaging
 • he|she|it will be instantmessaging
 • we will be instantmessaging
 • you will be instantmessaging
 • they will be instantmessaging

Future perfect

 • I will have instantmessaged
 • you will have instantmessaged
 • he|she|it will have instantmessaged
 • we will have instantmessaged
 • you will have instantmessaged
 • they will have instantmessaged

Future perfect continuous

 • I will have been instantmessaging
 • you will have been instantmessaging
 • he|she|it will have been instantmessaging
 • we will have been instantmessaging
 • you will have been instantmessaging
 • they will have been instantmessaging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen instantmessage

Present participle

 • instantmessaging

Past participle

 • instantmessaged

Perfect Participle

 • having instantmessaged

Imperative në anglisht, për foljen instantmessage

Imperative

 • instantmessage
 • let's instantmessage
 • instantmessage

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: flirt fowl indoctrinate inspire instantiate instate insulate jostle mislike personalise state yacht