Zgjedhimi i foljes hurry në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes hurry në anglisht.

Zgjedhimi e foljes hurry në kohën e tashme

Present Tense

 • I hurry
 • you hurry
 • he|she|it hurries
 • we hurry
 • you hurry
 • they hurry

Present Continuous

 • I am hurrying
 • you are hurrying
 • he|she|it is hurrying
 • we are hurrying
 • you are hurrying
 • they are hurrying

Present Perfect

 • I have hurried
 • you have hurried
 • he|she|it has hurried
 • we have hurried
 • you have hurried
 • they have hurried

Present Perfect Continuous

 • I have been hurrying
 • you have been hurrying
 • he|she|it has been hurrying
 • we have been hurrying
 • you have been hurrying
 • they have been hurrying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes hurry në kohët e shkuara

Simple past

 • I hurried
 • you hurried
 • he|she|it hurried
 • we hurried
 • you hurried
 • they hurried

Past continuous

 • I was hurrying
 • you were hurrying
 • he|she|it was hurrying
 • we were hurrying
 • you were hurrying
 • they were hurrying

Past perfect

 • I had hurried
 • you had hurried
 • he|she|it had hurried
 • we had hurried
 • you had hurried
 • they had hurried

Past perfect continuous

 • I had been hurrying
 • you had been hurrying
 • he|she|it had been hurrying
 • we had been hurrying
 • you had been hurrying
 • they had been hurrying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes hurry në kohët e ardhshme

Future

 • I will hurry
 • you will hurry
 • he|she|it will hurry
 • we will hurry
 • you will hurry
 • they will hurry

Future continuous

 • I will be hurrying
 • you will be hurrying
 • he|she|it will be hurrying
 • we will be hurrying
 • you will be hurrying
 • they will be hurrying

Future perfect

 • I will have hurried
 • you will have hurried
 • he|she|it will have hurried
 • we will have hurried
 • you will have hurried
 • they will have hurried

Future perfect continuous

 • I will have been hurrying
 • you will have been hurrying
 • he|she|it will have been hurrying
 • we will have been hurrying
 • you will have been hurrying
 • they will have been hurrying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen hurry

Present participle

 • hurrying

Past participle

 • hurried

Perfect Participle

 • having hurried

Imperative në anglisht, për foljen hurry

Imperative

 • hurry
 • let's hurry
 • hurry

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: explain fess hoiden hunch hurrah hurt hybridize initiate lump overheat snicker waddle