Zgjedhimi i foljes explain në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes explain në anglisht.

Zgjedhimi e foljes explain në kohën e tashme

Present Tense

 • I explain
 • you explain
 • he|she|it explains
 • we explain
 • you explain
 • they explain

Present Continuous

 • I am explaining
 • you are explaining
 • he|she|it is explaining
 • we are explaining
 • you are explaining
 • they are explaining

Present Perfect

 • I have explained
 • you have explained
 • he|she|it has explained
 • we have explained
 • you have explained
 • they have explained

Present Perfect Continuous

 • I have been explaining
 • you have been explaining
 • he|she|it has been explaining
 • we have been explaining
 • you have been explaining
 • they have been explaining

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes explain në kohët e shkuara

Simple past

 • I explained
 • you explained
 • he|she|it explained
 • we explained
 • you explained
 • they explained

Past continuous

 • I was explaining
 • you were explaining
 • he|she|it was explaining
 • we were explaining
 • you were explaining
 • they were explaining

Past perfect

 • I had explained
 • you had explained
 • he|she|it had explained
 • we had explained
 • you had explained
 • they had explained

Past perfect continuous

 • I had been explaining
 • you had been explaining
 • he|she|it had been explaining
 • we had been explaining
 • you had been explaining
 • they had been explaining

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes explain në kohët e ardhshme

Future

 • I will explain
 • you will explain
 • he|she|it will explain
 • we will explain
 • you will explain
 • they will explain

Future continuous

 • I will be explaining
 • you will be explaining
 • he|she|it will be explaining
 • we will be explaining
 • you will be explaining
 • they will be explaining

Future perfect

 • I will have explained
 • you will have explained
 • he|she|it will have explained
 • we will have explained
 • you will have explained
 • they will have explained

Future perfect continuous

 • I will have been explaining
 • you will have been explaining
 • he|she|it will have been explaining
 • we will have been explaining
 • you will have been explaining
 • they will have been explaining

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen explain

Present participle

 • explaining

Past participle

 • explained

Perfect Participle

 • having explained

Imperative në anglisht, për foljen explain

Imperative

 • explain
 • let's explain
 • explain

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: defrock derate euchre expense expire explant express flameout hade jollify reestablish study