Zgjedhimi i foljes frostbite në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes frostbite në anglisht.

Zgjedhimi e foljes frostbite në kohën e tashme

Present Tense

 • I frostbite
 • you frostbite
 • he|she|it frostbites
 • we frostbite
 • you frostbite
 • they frostbite

Present Continuous

 • I am frostbitting
 • you are frostbitting
 • he|she|it is frostbitting
 • we are frostbitting
 • you are frostbitting
 • they are frostbitting

Present Perfect

 • I have frostbitten
 • you have frostbitten
 • he|she|it has frostbitten
 • we have frostbitten
 • you have frostbitten
 • they have frostbitten

Present Perfect Continuous

 • I have been frostbitting
 • you have been frostbitting
 • he|she|it has been frostbitting
 • we have been frostbitting
 • you have been frostbitting
 • they have been frostbitting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes frostbite në kohët e shkuara

Simple past

 • I frostbit
 • you frostbit
 • he|she|it frostbit
 • we frostbit
 • you frostbit
 • they frostbit

Past continuous

 • I was frostbitting
 • you were frostbitting
 • he|she|it was frostbitting
 • we were frostbitting
 • you were frostbitting
 • they were frostbitting

Past perfect

 • I had frostbitten
 • you had frostbitten
 • he|she|it had frostbitten
 • we had frostbitten
 • you had frostbitten
 • they had frostbitten

Past perfect continuous

 • I had been frostbitting
 • you had been frostbitting
 • he|she|it had been frostbitting
 • we had been frostbitting
 • you had been frostbitting
 • they had been frostbitting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes frostbite në kohët e ardhshme

Future

 • I will frostbite
 • you will frostbite
 • he|she|it will frostbite
 • we will frostbite
 • you will frostbite
 • they will frostbite

Future continuous

 • I will be frostbitting
 • you will be frostbitting
 • he|she|it will be frostbitting
 • we will be frostbitting
 • you will be frostbitting
 • they will be frostbitting

Future perfect

 • I will have frostbitten
 • you will have frostbitten
 • he|she|it will have frostbitten
 • we will have frostbitten
 • you will have frostbitten
 • they will have frostbitten

Future perfect continuous

 • I will have been frostbitting
 • you will have been frostbitting
 • he|she|it will have been frostbitting
 • we will have been frostbitting
 • you will have been frostbitting
 • they will have been frostbitting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen frostbite

Present participle

 • frostbitting

Past participle

 • frostbitten

Perfect Participle

 • having frostbitten

Imperative në anglisht, për foljen frostbite

Imperative

 • frostbite
 • let's frostbite
 • frostbite

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: dissimulate drift forge frog frost froth fulfil grade ingeminate mercerize rust tom-tom