Zgjedhimi i foljes encode në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes encode në anglisht.

Zgjedhimi e foljes encode në kohën e tashme

Present Tense

 • I encode
 • you encode
 • he|she|it encodes
 • we encode
 • you encode
 • they encode

Present Continuous

 • I am encoding
 • you are encoding
 • he|she|it is encoding
 • we are encoding
 • you are encoding
 • they are encoding

Present Perfect

 • I have encoded
 • you have encoded
 • he|she|it has encoded
 • we have encoded
 • you have encoded
 • they have encoded

Present Perfect Continuous

 • I have been encoding
 • you have been encoding
 • he|she|it has been encoding
 • we have been encoding
 • you have been encoding
 • they have been encoding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes encode në kohët e shkuara

Simple past

 • I encoded
 • you encoded
 • he|she|it encoded
 • we encoded
 • you encoded
 • they encoded

Past continuous

 • I was encoding
 • you were encoding
 • he|she|it was encoding
 • we were encoding
 • you were encoding
 • they were encoding

Past perfect

 • I had encoded
 • you had encoded
 • he|she|it had encoded
 • we had encoded
 • you had encoded
 • they had encoded

Past perfect continuous

 • I had been encoding
 • you had been encoding
 • he|she|it had been encoding
 • we had been encoding
 • you had been encoding
 • they had been encoding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes encode në kohët e ardhshme

Future

 • I will encode
 • you will encode
 • he|she|it will encode
 • we will encode
 • you will encode
 • they will encode

Future continuous

 • I will be encoding
 • you will be encoding
 • he|she|it will be encoding
 • we will be encoding
 • you will be encoding
 • they will be encoding

Future perfect

 • I will have encoded
 • you will have encoded
 • he|she|it will have encoded
 • we will have encoded
 • you will have encoded
 • they will have encoded

Future perfect continuous

 • I will have been encoding
 • you will have been encoding
 • he|she|it will have been encoding
 • we will have been encoding
 • you will have been encoding
 • they will have been encoding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen encode

Present participle

 • encoding

Past participle

 • encoded

Perfect Participle

 • having encoded

Imperative në anglisht, për foljen encode

Imperative

 • encode
 • let's encode
 • encode

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cross-pollinate debut electrodeposit enchain enclose encompass endamage exhilarate garrison inmesh race splash