Zgjedhimi i foljes deepfreeze në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes deepfreeze në anglisht.

Zgjedhimi e foljes deepfreeze në kohën e tashme

Present Tense

 • I deepfreeze
 • you deepfreeze
 • he|she|it deepfreezes
 • we deepfreeze
 • you deepfreeze
 • they deepfreeze

Present Continuous

 • I am deepfreezing
 • you are deepfreezing
 • he|she|it is deepfreezing
 • we are deepfreezing
 • you are deepfreezing
 • they are deepfreezing

Present Perfect

 • I have deepfrozen
 • you have deepfrozen
 • he|she|it has deepfrozen
 • we have deepfrozen
 • you have deepfrozen
 • they have deepfrozen

Present Perfect Continuous

 • I have been deepfreezing
 • you have been deepfreezing
 • he|she|it has been deepfreezing
 • we have been deepfreezing
 • you have been deepfreezing
 • they have been deepfreezing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes deepfreeze në kohët e shkuara

Simple past

 • I deepfroze
 • you deepfroze
 • he|she|it deepfroze
 • we deepfroze
 • you deepfroze
 • they deepfroze

Past continuous

 • I was deepfreezing
 • you were deepfreezing
 • he|she|it was deepfreezing
 • we were deepfreezing
 • you were deepfreezing
 • they were deepfreezing

Past perfect

 • I had deepfrozen
 • you had deepfrozen
 • he|she|it had deepfrozen
 • we had deepfrozen
 • you had deepfrozen
 • they had deepfrozen

Past perfect continuous

 • I had been deepfreezing
 • you had been deepfreezing
 • he|she|it had been deepfreezing
 • we had been deepfreezing
 • you had been deepfreezing
 • they had been deepfreezing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes deepfreeze në kohët e ardhshme

Future

 • I will deepfreeze
 • you will deepfreeze
 • he|she|it will deepfreeze
 • we will deepfreeze
 • you will deepfreeze
 • they will deepfreeze

Future continuous

 • I will be deepfreezing
 • you will be deepfreezing
 • he|she|it will be deepfreezing
 • we will be deepfreezing
 • you will be deepfreezing
 • they will be deepfreezing

Future perfect

 • I will have deepfrozen
 • you will have deepfrozen
 • he|she|it will have deepfrozen
 • we will have deepfrozen
 • you will have deepfrozen
 • they will have deepfrozen

Future perfect continuous

 • I will have been deepfreezing
 • you will have been deepfreezing
 • he|she|it will have been deepfreezing
 • we will have been deepfreezing
 • you will have been deepfreezing
 • they will have been deepfreezing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen deepfreeze

Present participle

 • deepfreezing

Past participle

 • deepfrozen

Perfect Participle

 • having deepfrozen

Imperative në anglisht, për foljen deepfreeze

Imperative

 • deepfreeze
 • let's deepfreeze
 • deepfreeze

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: buttonhole catholicize deafen deek deepen deepfry defect destress embroider frill overhaul rime