Zgjedhimi i foljes culture në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes culture në anglisht.

Zgjedhimi e foljes culture në kohën e tashme

Present Tense

 • I culture
 • you culture
 • he|she|it cultures
 • we culture
 • you culture
 • they culture

Present Continuous

 • I am culturing
 • you are culturing
 • he|she|it is culturing
 • we are culturing
 • you are culturing
 • they are culturing

Present Perfect

 • I have cultured
 • you have cultured
 • he|she|it has cultured
 • we have cultured
 • you have cultured
 • they have cultured

Present Perfect Continuous

 • I have been culturing
 • you have been culturing
 • he|she|it has been culturing
 • we have been culturing
 • you have been culturing
 • they have been culturing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes culture në kohët e shkuara

Simple past

 • I cultured
 • you cultured
 • he|she|it cultured
 • we cultured
 • you cultured
 • they cultured

Past continuous

 • I was culturing
 • you were culturing
 • he|she|it was culturing
 • we were culturing
 • you were culturing
 • they were culturing

Past perfect

 • I had cultured
 • you had cultured
 • he|she|it had cultured
 • we had cultured
 • you had cultured
 • they had cultured

Past perfect continuous

 • I had been culturing
 • you had been culturing
 • he|she|it had been culturing
 • we had been culturing
 • you had been culturing
 • they had been culturing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes culture në kohët e ardhshme

Future

 • I will culture
 • you will culture
 • he|she|it will culture
 • we will culture
 • you will culture
 • they will culture

Future continuous

 • I will be culturing
 • you will be culturing
 • he|she|it will be culturing
 • we will be culturing
 • you will be culturing
 • they will be culturing

Future perfect

 • I will have cultured
 • you will have cultured
 • he|she|it will have cultured
 • we will have cultured
 • you will have cultured
 • they will have cultured

Future perfect continuous

 • I will have been culturing
 • you will have been culturing
 • he|she|it will have been culturing
 • we will have been culturing
 • you will have been culturing
 • they will have been culturing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen culture

Present participle

 • culturing

Past participle

 • cultured

Perfect Participle

 • having cultured

Imperative në anglisht, për foljen culture

Imperative

 • culture
 • let's culture
 • culture

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: box burl creosote cudgel cultivate cumber cure delate drape flub omen repugn