Zgjedhimi i foljes cultivate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes cultivate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes cultivate në kohën e tashme

Present Tense

 • I cultivate
 • you cultivate
 • he|she|it cultivates
 • we cultivate
 • you cultivate
 • they cultivate

Present Continuous

 • I am cultivating
 • you are cultivating
 • he|she|it is cultivating
 • we are cultivating
 • you are cultivating
 • they are cultivating

Present Perfect

 • I have cultivated
 • you have cultivated
 • he|she|it has cultivated
 • we have cultivated
 • you have cultivated
 • they have cultivated

Present Perfect Continuous

 • I have been cultivating
 • you have been cultivating
 • he|she|it has been cultivating
 • we have been cultivating
 • you have been cultivating
 • they have been cultivating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes cultivate në kohët e shkuara

Simple past

 • I cultivated
 • you cultivated
 • he|she|it cultivated
 • we cultivated
 • you cultivated
 • they cultivated

Past continuous

 • I was cultivating
 • you were cultivating
 • he|she|it was cultivating
 • we were cultivating
 • you were cultivating
 • they were cultivating

Past perfect

 • I had cultivated
 • you had cultivated
 • he|she|it had cultivated
 • we had cultivated
 • you had cultivated
 • they had cultivated

Past perfect continuous

 • I had been cultivating
 • you had been cultivating
 • he|she|it had been cultivating
 • we had been cultivating
 • you had been cultivating
 • they had been cultivating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes cultivate në kohët e ardhshme

Future

 • I will cultivate
 • you will cultivate
 • he|she|it will cultivate
 • we will cultivate
 • you will cultivate
 • they will cultivate

Future continuous

 • I will be cultivating
 • you will be cultivating
 • he|she|it will be cultivating
 • we will be cultivating
 • you will be cultivating
 • they will be cultivating

Future perfect

 • I will have cultivated
 • you will have cultivated
 • he|she|it will have cultivated
 • we will have cultivated
 • you will have cultivated
 • they will have cultivated

Future perfect continuous

 • I will have been cultivating
 • you will have been cultivating
 • he|she|it will have been cultivating
 • we will have been cultivating
 • you will have been cultivating
 • they will have been cultivating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen cultivate

Present participle

 • cultivating

Past participle

 • cultivated

Perfect Participle

 • having cultivated

Imperative në anglisht, për foljen cultivate

Imperative

 • cultivate
 • let's cultivate
 • cultivate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bowwow burke crenellate cuddle culminate culture curdle delaminate dramatize flower old-talk repudiate