Zgjedhimi i foljes abirritate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes abirritate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes abirritate në kohën e tashme

Present Tense

 • I abirritate
 • you abirritate
 • he|she|it abirritates
 • we abirritate
 • you abirritate
 • they abirritate

Present Continuous

 • I am abirritating
 • you are abirritating
 • he|she|it is abirritating
 • we are abirritating
 • you are abirritating
 • they are abirritating

Present Perfect

 • I have abirritated
 • you have abirritated
 • he|she|it has abirritated
 • we have abirritated
 • you have abirritated
 • they have abirritated

Present Perfect Continuous

 • I have been abirritating
 • you have been abirritating
 • he|she|it has been abirritating
 • we have been abirritating
 • you have been abirritating
 • they have been abirritating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes abirritate në kohët e shkuara

Simple past

 • I abirritated
 • you abirritated
 • he|she|it abirritated
 • we abirritated
 • you abirritated
 • they abirritated

Past continuous

 • I was abirritating
 • you were abirritating
 • he|she|it was abirritating
 • we were abirritating
 • you were abirritating
 • they were abirritating

Past perfect

 • I had abirritated
 • you had abirritated
 • he|she|it had abirritated
 • we had abirritated
 • you had abirritated
 • they had abirritated

Past perfect continuous

 • I had been abirritating
 • you had been abirritating
 • he|she|it had been abirritating
 • we had been abirritating
 • you had been abirritating
 • they had been abirritating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes abirritate në kohët e ardhshme

Future

 • I will abirritate
 • you will abirritate
 • he|she|it will abirritate
 • we will abirritate
 • you will abirritate
 • they will abirritate

Future continuous

 • I will be abirritating
 • you will be abirritating
 • he|she|it will be abirritating
 • we will be abirritating
 • you will be abirritating
 • they will be abirritating

Future perfect

 • I will have abirritated
 • you will have abirritated
 • he|she|it will have abirritated
 • we will have abirritated
 • you will have abirritated
 • they will have abirritated

Future perfect continuous

 • I will have been abirritating
 • you will have been abirritating
 • he|she|it will have been abirritating
 • we will have been abirritating
 • you will have been abirritating
 • they will have been abirritating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen abirritate

Present participle

 • abirritating

Past participle

 • abirritated

Perfect Participle

 • having abirritated

Imperative në anglisht, për foljen abirritate

Imperative

 • abirritate
 • let's abirritate
 • abirritate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: abate abide abjure aboutface anagrammatize boob concede gangrape medicate