Zgjedhimi i foljes sweep në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sweep në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sweep në kohën e tashme

Present Tense

 • I sweep
 • you sweep
 • he|she|it sweeps
 • we sweep
 • you sweep
 • they sweep

Present Continuous

 • I am sweeping
 • you are sweeping
 • he|she|it is sweeping
 • we are sweeping
 • you are sweeping
 • they are sweeping

Present Perfect

 • I have swept
 • you have swept
 • he|she|it has swept
 • we have swept
 • you have swept
 • they have swept

Present Perfect Continuous

 • I have been sweeping
 • you have been sweeping
 • he|she|it has been sweeping
 • we have been sweeping
 • you have been sweeping
 • they have been sweeping

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sweep në kohët e shkuara

Simple past

 • I swept
 • you swept
 • he|she|it swept
 • we swept
 • you swept
 • they swept

Past continuous

 • I was sweeping
 • you were sweeping
 • he|she|it was sweeping
 • we were sweeping
 • you were sweeping
 • they were sweeping

Past perfect

 • I had swept
 • you had swept
 • he|she|it had swept
 • we had swept
 • you had swept
 • they had swept

Past perfect continuous

 • I had been sweeping
 • you had been sweeping
 • he|she|it had been sweeping
 • we had been sweeping
 • you had been sweeping
 • they had been sweeping

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sweep në kohët e ardhshme

Future

 • I will sweep
 • you will sweep
 • he|she|it will sweep
 • we will sweep
 • you will sweep
 • they will sweep

Future continuous

 • I will be sweeping
 • you will be sweeping
 • he|she|it will be sweeping
 • we will be sweeping
 • you will be sweeping
 • they will be sweeping

Future perfect

 • I will have swept
 • you will have swept
 • he|she|it will have swept
 • we will have swept
 • you will have swept
 • they will have swept

Future perfect continuous

 • I will have been sweeping
 • you will have been sweeping
 • he|she|it will have been sweeping
 • we will have been sweeping
 • you will have been sweeping
 • they will have been sweeping

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sweep

Present participle

 • sweeping

Past participle

 • swept

Perfect Participle

 • having swept

Imperative në anglisht, për foljen sweep

Imperative

 • sweep
 • let's sweep
 • sweep

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: chromakey eavesdrop scoop sextuplicate sulphurize swash sweaway sweet-talk swindle tick venge