Zgjedhimi i foljes fax në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes fax në anglisht.

Zgjedhimi e foljes fax në kohën e tashme

Present Tense

 • I fax
 • you fax
 • he|she|it faxes
 • we fax
 • you fax
 • they fax

Present Continuous

 • I am faxing
 • you are faxing
 • he|she|it is faxing
 • we are faxing
 • you are faxing
 • they are faxing

Present Perfect

 • I have faxed
 • you have faxed
 • he|she|it has faxed
 • we have faxed
 • you have faxed
 • they have faxed

Present Perfect Continuous

 • I have been faxing
 • you have been faxing
 • he|she|it has been faxing
 • we have been faxing
 • you have been faxing
 • they have been faxing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes fax në kohët e shkuara

Simple past

 • I faxed
 • you faxed
 • he|she|it faxed
 • we faxed
 • you faxed
 • they faxed

Past continuous

 • I was faxing
 • you were faxing
 • he|she|it was faxing
 • we were faxing
 • you were faxing
 • they were faxing

Past perfect

 • I had faxed
 • you had faxed
 • he|she|it had faxed
 • we had faxed
 • you had faxed
 • they had faxed

Past perfect continuous

 • I had been faxing
 • you had been faxing
 • he|she|it had been faxing
 • we had been faxing
 • you had been faxing
 • they had been faxing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes fax në kohët e ardhshme

Future

 • I will fax
 • you will fax
 • he|she|it will fax
 • we will fax
 • you will fax
 • they will fax

Future continuous

 • I will be faxing
 • you will be faxing
 • he|she|it will be faxing
 • we will be faxing
 • you will be faxing
 • they will be faxing

Future perfect

 • I will have faxed
 • you will have faxed
 • he|she|it will have faxed
 • we will have faxed
 • you will have faxed
 • they will have faxed

Future perfect continuous

 • I will have been faxing
 • you will have been faxing
 • he|she|it will have been faxing
 • we will have been faxing
 • you will have been faxing
 • they will have been faxing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen fax

Present participle

 • faxing

Past participle

 • faxed

Perfect Participle

 • having faxed

Imperative në anglisht, për foljen fax

Imperative

 • fax
 • let's fax
 • fax

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: depersonalize differ extemporize fathom fawn fay feaze footle hellenize ladder remand supercool