Zgjedhimi i foljes birdlime në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes birdlime në anglisht.

Zgjedhimi e foljes birdlime në kohën e tashme

Present Tense

 • I birdlime
 • you birdlime
 • he|she|it birdlimes
 • we birdlime
 • you birdlime
 • they birdlime

Present Continuous

 • I am birdliming
 • you are birdliming
 • he|she|it is birdliming
 • we are birdliming
 • you are birdliming
 • they are birdliming

Present Perfect

 • I have birdlimed
 • you have birdlimed
 • he|she|it has birdlimed
 • we have birdlimed
 • you have birdlimed
 • they have birdlimed

Present Perfect Continuous

 • I have been birdliming
 • you have been birdliming
 • he|she|it has been birdliming
 • we have been birdliming
 • you have been birdliming
 • they have been birdliming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes birdlime në kohët e shkuara

Simple past

 • I birdlimed
 • you birdlimed
 • he|she|it birdlimed
 • we birdlimed
 • you birdlimed
 • they birdlimed

Past continuous

 • I was birdliming
 • you were birdliming
 • he|she|it was birdliming
 • we were birdliming
 • you were birdliming
 • they were birdliming

Past perfect

 • I had birdlimed
 • you had birdlimed
 • he|she|it had birdlimed
 • we had birdlimed
 • you had birdlimed
 • they had birdlimed

Past perfect continuous

 • I had been birdliming
 • you had been birdliming
 • he|she|it had been birdliming
 • we had been birdliming
 • you had been birdliming
 • they had been birdliming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes birdlime në kohët e ardhshme

Future

 • I will birdlime
 • you will birdlime
 • he|she|it will birdlime
 • we will birdlime
 • you will birdlime
 • they will birdlime

Future continuous

 • I will be birdliming
 • you will be birdliming
 • he|she|it will be birdliming
 • we will be birdliming
 • you will be birdliming
 • they will be birdliming

Future perfect

 • I will have birdlimed
 • you will have birdlimed
 • he|she|it will have birdlimed
 • we will have birdlimed
 • you will have birdlimed
 • they will have birdlimed

Future perfect continuous

 • I will have been birdliming
 • you will have been birdliming
 • he|she|it will have been birdliming
 • we will have been birdliming
 • you will have been birdliming
 • they will have been birdliming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen birdlime

Present participle

 • birdliming

Past participle

 • birdlimed

Perfect Participle

 • having birdlimed

Imperative në anglisht, për foljen birdlime

Imperative

 • birdlime
 • let's birdlime
 • birdlime

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: believe binge birdie birl bivouac broil command depose incubate overvalue