Zgjedhimi i foljes augment në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes augment në anglisht.

Zgjedhimi e foljes augment në kohën e tashme

Present Tense

 • I augment
 • you augment
 • he|she|it augments
 • we augment
 • you augment
 • they augment

Present Continuous

 • I am augmenting
 • you are augmenting
 • he|she|it is augmenting
 • we are augmenting
 • you are augmenting
 • they are augmenting

Present Perfect

 • I have augmented
 • you have augmented
 • he|she|it has augmented
 • we have augmented
 • you have augmented
 • they have augmented

Present Perfect Continuous

 • I have been augmenting
 • you have been augmenting
 • he|she|it has been augmenting
 • we have been augmenting
 • you have been augmenting
 • they have been augmenting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes augment në kohët e shkuara

Simple past

 • I augmented
 • you augmented
 • he|she|it augmented
 • we augmented
 • you augmented
 • they augmented

Past continuous

 • I was augmenting
 • you were augmenting
 • he|she|it was augmenting
 • we were augmenting
 • you were augmenting
 • they were augmenting

Past perfect

 • I had augmented
 • you had augmented
 • he|she|it had augmented
 • we had augmented
 • you had augmented
 • they had augmented

Past perfect continuous

 • I had been augmenting
 • you had been augmenting
 • he|she|it had been augmenting
 • we had been augmenting
 • you had been augmenting
 • they had been augmenting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes augment në kohët e ardhshme

Future

 • I will augment
 • you will augment
 • he|she|it will augment
 • we will augment
 • you will augment
 • they will augment

Future continuous

 • I will be augmenting
 • you will be augmenting
 • he|she|it will be augmenting
 • we will be augmenting
 • you will be augmenting
 • they will be augmenting

Future perfect

 • I will have augmented
 • you will have augmented
 • he|she|it will have augmented
 • we will have augmented
 • you will have augmented
 • they will have augmented

Future perfect continuous

 • I will have been augmenting
 • you will have been augmenting
 • he|she|it will have been augmenting
 • we will have been augmenting
 • you will have been augmenting
 • they will have been augmenting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen augment

Present participle

 • augmenting

Past participle

 • augmented

Perfect Participle

 • having augmented

Imperative në anglisht, për foljen augment

Imperative

 • augment
 • let's augment
 • augment

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: apprize attract audition augur autocomplete berth chainsmoke dally hibernate obelize