Zgjedhimi i foljes americanise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes americanise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes americanise në kohën e tashme

Present Tense

 • I americanise
 • you americanise
 • he|she|it americanises
 • we americanise
 • you americanise
 • they americanise

Present Continuous

 • I am americanising
 • you are americanising
 • he|she|it is americanising
 • we are americanising
 • you are americanising
 • they are americanising

Present Perfect

 • I have americanised
 • you have americanised
 • he|she|it has americanised
 • we have americanised
 • you have americanised
 • they have americanised

Present Perfect Continuous

 • I have been americanising
 • you have been americanising
 • he|she|it has been americanising
 • we have been americanising
 • you have been americanising
 • they have been americanising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes americanise në kohët e shkuara

Simple past

 • I americanised
 • you americanised
 • he|she|it americanised
 • we americanised
 • you americanised
 • they americanised

Past continuous

 • I was americanising
 • you were americanising
 • he|she|it was americanising
 • we were americanising
 • you were americanising
 • they were americanising

Past perfect

 • I had americanised
 • you had americanised
 • he|she|it had americanised
 • we had americanised
 • you had americanised
 • they had americanised

Past perfect continuous

 • I had been americanising
 • you had been americanising
 • he|she|it had been americanising
 • we had been americanising
 • you had been americanising
 • they had been americanising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes americanise në kohët e ardhshme

Future

 • I will americanise
 • you will americanise
 • he|she|it will americanise
 • we will americanise
 • you will americanise
 • they will americanise

Future continuous

 • I will be americanising
 • you will be americanising
 • he|she|it will be americanising
 • we will be americanising
 • you will be americanising
 • they will be americanising

Future perfect

 • I will have americanised
 • you will have americanised
 • he|she|it will have americanised
 • we will have americanised
 • you will have americanised
 • they will have americanised

Future perfect continuous

 • I will have been americanising
 • you will have been americanising
 • he|she|it will have been americanising
 • we will have been americanising
 • you will have been americanising
 • they will have been americanising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen americanise

Present participle

 • americanising

Past participle

 • americanised

Perfect Participle

 • having americanised

Imperative në anglisht, për foljen americanise

Imperative

 • americanise
 • let's americanise
 • americanise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: affirm amble amerce americanize amuse backcomb cabal countersink grow mope