Zgjedhimi i foljes wreak në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes wreak në anglisht.

Zgjedhimi e foljes wreak në kohën e tashme

Present Tense

 • I wreak
 • you wreak
 • he|she|it wreaks
 • we wreak
 • you wreak
 • they wreak

Present Continuous

 • I am wreaking
 • you are wreaking
 • he|she|it is wreaking
 • we are wreaking
 • you are wreaking
 • they are wreaking

Present Perfect

 • I have wreaked
 • you have wreaked
 • he|she|it has wreaked
 • we have wreaked
 • you have wreaked
 • they have wreaked

Present Perfect Continuous

 • I have been wreaking
 • you have been wreaking
 • he|she|it has been wreaking
 • we have been wreaking
 • you have been wreaking
 • they have been wreaking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes wreak në kohët e shkuara

Simple past

 • I wreaked
 • you wreaked
 • he|she|it wreaked
 • we wreaked
 • you wreaked
 • they wreaked

Past continuous

 • I was wreaking
 • you were wreaking
 • he|she|it was wreaking
 • we were wreaking
 • you were wreaking
 • they were wreaking

Past perfect

 • I had wreaked
 • you had wreaked
 • he|she|it had wreaked
 • we had wreaked
 • you had wreaked
 • they had wreaked

Past perfect continuous

 • I had been wreaking
 • you had been wreaking
 • he|she|it had been wreaking
 • we had been wreaking
 • you had been wreaking
 • they had been wreaking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes wreak në kohët e ardhshme

Future

 • I will wreak
 • you will wreak
 • he|she|it will wreak
 • we will wreak
 • you will wreak
 • they will wreak

Future continuous

 • I will be wreaking
 • you will be wreaking
 • he|she|it will be wreaking
 • we will be wreaking
 • you will be wreaking
 • they will be wreaking

Future perfect

 • I will have wreaked
 • you will have wreaked
 • he|she|it will have wreaked
 • we will have wreaked
 • you will have wreaked
 • they will have wreaked

Future perfect continuous

 • I will have been wreaking
 • you will have been wreaking
 • he|she|it will have been wreaking
 • we will have been wreaking
 • you will have been wreaking
 • they will have been wreaking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen wreak

Present participle

 • wreaking

Past participle

 • wreaked

Perfect Participle

 • having wreaked

Imperative në anglisht, për foljen wreak

Imperative

 • wreak
 • let's wreak
 • wreak

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: disarm groin table threep whoop worst wrap wreathe write