Zgjedhimi i foljes wine në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes wine në anglisht.

Zgjedhimi e foljes wine në kohën e tashme

Present Tense

 • I wine
 • you wine
 • he|she|it wines
 • we wine
 • you wine
 • they wine

Present Continuous

 • I am wining
 • you are wining
 • he|she|it is wining
 • we are wining
 • you are wining
 • they are wining

Present Perfect

 • I have wined
 • you have wined
 • he|she|it has wined
 • we have wined
 • you have wined
 • they have wined

Present Perfect Continuous

 • I have been wining
 • you have been wining
 • he|she|it has been wining
 • we have been wining
 • you have been wining
 • they have been wining

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes wine në kohët e shkuara

Simple past

 • I wined
 • you wined
 • he|she|it wined
 • we wined
 • you wined
 • they wined

Past continuous

 • I was wining
 • you were wining
 • he|she|it was wining
 • we were wining
 • you were wining
 • they were wining

Past perfect

 • I had wined
 • you had wined
 • he|she|it had wined
 • we had wined
 • you had wined
 • they had wined

Past perfect continuous

 • I had been wining
 • you had been wining
 • he|she|it had been wining
 • we had been wining
 • you had been wining
 • they had been wining

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes wine në kohët e ardhshme

Future

 • I will wine
 • you will wine
 • he|she|it will wine
 • we will wine
 • you will wine
 • they will wine

Future continuous

 • I will be wining
 • you will be wining
 • he|she|it will be wining
 • we will be wining
 • you will be wining
 • they will be wining

Future perfect

 • I will have wined
 • you will have wined
 • he|she|it will have wined
 • we will have wined
 • you will have wined
 • they will have wined

Future perfect continuous

 • I will have been wining
 • you will have been wining
 • he|she|it will have been wining
 • we will have been wining
 • you will have been wining
 • they will have been wining

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen wine

Present participle

 • wining

Past participle

 • wined

Perfect Participle

 • having wined

Imperative në anglisht, për foljen wine

Imperative

 • wine
 • let's wine
 • wine

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: dicker google sweaway telpher weight wind windsurf wing wipe