Zgjedhimi i foljes win në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes win në anglisht.

Zgjedhimi e foljes win në kohën e tashme

Present Tense

 • I win
 • you win
 • he|she|it wins
 • we win
 • you win
 • they win

Present Continuous

 • I am winning
 • you are winning
 • he|she|it is winning
 • we are winning
 • you are winning
 • they are winning

Present Perfect

 • I have won
 • you have won
 • he|she|it has won
 • we have won
 • you have won
 • they have won

Present Perfect Continuous

 • I have been winning
 • you have been winning
 • he|she|it has been winning
 • we have been winning
 • you have been winning
 • they have been winning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes win në kohët e shkuara

Simple past

 • I won
 • you won
 • he|she|it won
 • we won
 • you won
 • they won

Past continuous

 • I was winning
 • you were winning
 • he|she|it was winning
 • we were winning
 • you were winning
 • they were winning

Past perfect

 • I had won
 • you had won
 • he|she|it had won
 • we had won
 • you had won
 • they had won

Past perfect continuous

 • I had been winning
 • you had been winning
 • he|she|it had been winning
 • we had been winning
 • you had been winning
 • they had been winning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes win në kohët e ardhshme

Future

 • I will win
 • you will win
 • he|she|it will win
 • we will win
 • you will win
 • they will win

Future continuous

 • I will be winning
 • you will be winning
 • he|she|it will be winning
 • we will be winning
 • you will be winning
 • they will be winning

Future perfect

 • I will have won
 • you will have won
 • he|she|it will have won
 • we will have won
 • you will have won
 • they will have won

Future perfect continuous

 • I will have been winning
 • you will have been winning
 • he|she|it will have been winning
 • we will have been winning
 • you will have been winning
 • they will have been winning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen win

Present participle

 • winning

Past participle

 • won

Perfect Participle

 • having won

Imperative në anglisht, për foljen win

Imperative

 • win
 • let's win
 • win

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: dialogize goad swan telepathize wed wildcat wimple wince wine