Zgjedhimi i foljes wield në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes wield në anglisht.

Zgjedhimi e foljes wield në kohën e tashme

Present Tense

 • I wield
 • you wield
 • he|she|it wields
 • we wield
 • you wield
 • they wield

Present Continuous

 • I am wielding
 • you are wielding
 • he|she|it is wielding
 • we are wielding
 • you are wielding
 • they are wielding

Present Perfect

 • I have wielded
 • you have wielded
 • he|she|it has wielded
 • we have wielded
 • you have wielded
 • they have wielded

Present Perfect Continuous

 • I have been wielding
 • you have been wielding
 • he|she|it has been wielding
 • we have been wielding
 • you have been wielding
 • they have been wielding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes wield në kohët e shkuara

Simple past

 • I wielded
 • you wielded
 • he|she|it wielded
 • we wielded
 • you wielded
 • they wielded

Past continuous

 • I was wielding
 • you were wielding
 • he|she|it was wielding
 • we were wielding
 • you were wielding
 • they were wielding

Past perfect

 • I had wielded
 • you had wielded
 • he|she|it had wielded
 • we had wielded
 • you had wielded
 • they had wielded

Past perfect continuous

 • I had been wielding
 • you had been wielding
 • he|she|it had been wielding
 • we had been wielding
 • you had been wielding
 • they had been wielding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes wield në kohët e ardhshme

Future

 • I will wield
 • you will wield
 • he|she|it will wield
 • we will wield
 • you will wield
 • they will wield

Future continuous

 • I will be wielding
 • you will be wielding
 • he|she|it will be wielding
 • we will be wielding
 • you will be wielding
 • they will be wielding

Future perfect

 • I will have wielded
 • you will have wielded
 • he|she|it will have wielded
 • we will have wielded
 • you will have wielded
 • they will have wielded

Future perfect continuous

 • I will have been wielding
 • you will have been wielding
 • he|she|it will have been wielding
 • we will have been wielding
 • you will have been wielding
 • they will have been wielding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen wield

Present participle

 • wielding

Past participle

 • wielded

Perfect Participle

 • having wielded

Imperative në anglisht, për foljen wield

Imperative

 • wield
 • let's wield
 • wield

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: devitalize glow suss ted weaponize whoosh widow wig wimple