Zgjedhimi i foljes whoosh në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes whoosh në anglisht.

Zgjedhimi e foljes whoosh në kohën e tashme

Present Tense

 • I whoosh
 • you whoosh
 • he|she|it whooshes
 • we whoosh
 • you whoosh
 • they whoosh

Present Continuous

 • I am whooshing
 • you are whooshing
 • he|she|it is whooshing
 • we are whooshing
 • you are whooshing
 • they are whooshing

Present Perfect

 • I have whooshed
 • you have whooshed
 • he|she|it has whooshed
 • we have whooshed
 • you have whooshed
 • they have whooshed

Present Perfect Continuous

 • I have been whooshing
 • you have been whooshing
 • he|she|it has been whooshing
 • we have been whooshing
 • you have been whooshing
 • they have been whooshing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes whoosh në kohët e shkuara

Simple past

 • I whooshed
 • you whooshed
 • he|she|it whooshed
 • we whooshed
 • you whooshed
 • they whooshed

Past continuous

 • I was whooshing
 • you were whooshing
 • he|she|it was whooshing
 • we were whooshing
 • you were whooshing
 • they were whooshing

Past perfect

 • I had whooshed
 • you had whooshed
 • he|she|it had whooshed
 • we had whooshed
 • you had whooshed
 • they had whooshed

Past perfect continuous

 • I had been whooshing
 • you had been whooshing
 • he|she|it had been whooshing
 • we had been whooshing
 • you had been whooshing
 • they had been whooshing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes whoosh në kohët e ardhshme

Future

 • I will whoosh
 • you will whoosh
 • he|she|it will whoosh
 • we will whoosh
 • you will whoosh
 • they will whoosh

Future continuous

 • I will be whooshing
 • you will be whooshing
 • he|she|it will be whooshing
 • we will be whooshing
 • you will be whooshing
 • they will be whooshing

Future perfect

 • I will have whooshed
 • you will have whooshed
 • he|she|it will have whooshed
 • we will have whooshed
 • you will have whooshed
 • they will have whooshed

Future perfect continuous

 • I will have been whooshing
 • you will have been whooshing
 • he|she|it will have been whooshing
 • we will have been whooshing
 • you will have been whooshing
 • they will have been whooshing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen whoosh

Present participle

 • whooshing

Past participle

 • whooshed

Perfect Participle

 • having whooshed

Imperative në anglisht, për foljen whoosh

Imperative

 • whoosh
 • let's whoosh
 • whoosh

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: devalue globe-trot surround taxi waver whiten whoop whop wigwag