Zgjedhimi i foljes while në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes while në anglisht.

Zgjedhimi e foljes while në kohën e tashme

Present Tense

 • I while
 • you while
 • he|she|it whiles
 • we while
 • you while
 • they while

Present Continuous

 • I am whiling
 • you are whiling
 • he|she|it is whiling
 • we are whiling
 • you are whiling
 • they are whiling

Present Perfect

 • I have whiled
 • you have whiled
 • he|she|it has whiled
 • we have whiled
 • you have whiled
 • they have whiled

Present Perfect Continuous

 • I have been whiling
 • you have been whiling
 • he|she|it has been whiling
 • we have been whiling
 • you have been whiling
 • they have been whiling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes while në kohët e shkuara

Simple past

 • I whiled
 • you whiled
 • he|she|it whiled
 • we whiled
 • you whiled
 • they whiled

Past continuous

 • I was whiling
 • you were whiling
 • he|she|it was whiling
 • we were whiling
 • you were whiling
 • they were whiling

Past perfect

 • I had whiled
 • you had whiled
 • he|she|it had whiled
 • we had whiled
 • you had whiled
 • they had whiled

Past perfect continuous

 • I had been whiling
 • you had been whiling
 • he|she|it had been whiling
 • we had been whiling
 • you had been whiling
 • they had been whiling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes while në kohët e ardhshme

Future

 • I will while
 • you will while
 • he|she|it will while
 • we will while
 • you will while
 • they will while

Future continuous

 • I will be whiling
 • you will be whiling
 • he|she|it will be whiling
 • we will be whiling
 • you will be whiling
 • they will be whiling

Future perfect

 • I will have whiled
 • you will have whiled
 • he|she|it will have whiled
 • we will have whiled
 • you will have whiled
 • they will have whiled

Future perfect continuous

 • I will have been whiling
 • you will have been whiling
 • he|she|it will have been whiling
 • we will have been whiling
 • you will have been whiling
 • they will have been whiling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen while

Present participle

 • whiling

Past participle

 • whiled

Perfect Participle

 • having whiled

Imperative në anglisht, për foljen while

Imperative

 • while
 • let's while
 • while

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: destress glad-hand supinate taper wank whelm whiffle whimper whirr