Zgjedhimi i foljes wawa në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes wawa në anglisht.

Zgjedhimi e foljes wawa në kohën e tashme

Present Tense

 • I wawa
 • you wawa
 • he|she|it wawas
 • we wawa
 • you wawa
 • they wawa

Present Continuous

 • I am wawaing
 • you are wawaing
 • he|she|it is wawaing
 • we are wawaing
 • you are wawaing
 • they are wawaing

Present Perfect

 • I have wawaed
 • you have wawaed
 • he|she|it has wawaed
 • we have wawaed
 • you have wawaed
 • they have wawaed

Present Perfect Continuous

 • I have been wawaing
 • you have been wawaing
 • he|she|it has been wawaing
 • we have been wawaing
 • you have been wawaing
 • they have been wawaing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes wawa në kohët e shkuara

Simple past

 • I wawaed
 • you wawaed
 • he|she|it wawaed
 • we wawaed
 • you wawaed
 • they wawaed

Past continuous

 • I was wawaing
 • you were wawaing
 • he|she|it was wawaing
 • we were wawaing
 • you were wawaing
 • they were wawaing

Past perfect

 • I had wawaed
 • you had wawaed
 • he|she|it had wawaed
 • we had wawaed
 • you had wawaed
 • they had wawaed

Past perfect continuous

 • I had been wawaing
 • you had been wawaing
 • he|she|it had been wawaing
 • we had been wawaing
 • you had been wawaing
 • they had been wawaing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes wawa në kohët e ardhshme

Future

 • I will wawa
 • you will wawa
 • he|she|it will wawa
 • we will wawa
 • you will wawa
 • they will wawa

Future continuous

 • I will be wawaing
 • you will be wawaing
 • he|she|it will be wawaing
 • we will be wawaing
 • you will be wawaing
 • they will be wawaing

Future perfect

 • I will have wawaed
 • you will have wawaed
 • he|she|it will have wawaed
 • we will have wawaed
 • you will have wawaed
 • they will have wawaed

Future perfect continuous

 • I will have been wawaing
 • you will have been wawaing
 • he|she|it will have been wawaing
 • we will have been wawaing
 • you will have been wawaing
 • they will have been wawaing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen wawa

Present participle

 • wawaing

Past participle

 • wawaed

Perfect Participle

 • having wawaed

Imperative në anglisht, për foljen wawa

Imperative

 • wawa
 • let's wawa
 • wawa

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: depredate gate-crash subvene swop vivisect waterproof waver wawl weather zap